Mussels in white wine sauce (Musclos amb salsa de vi blanc) - Irlanda
- Programa: Karakia
- Cuina: Elena Castellà, Sant Carles de la Ràpita
INGREDIENTS
- 60 musclos
- 1 ceba grossa
- 1/2 ampolla de vi blanc sec
- farina
- mantega
- julivert
- nou moscada
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Netegeu els musclos i poseu-los dins d'una cassola ampla. Afegiu-hi la ceba trinxada i el vi, tapeu-ho i deixeu que arrenqui el bull. Un cop bulli, els musclos han de coure uns 5 minuts. Sacsegeu la cassola de tant en tant perquè els musclos de sota puguin obrir-se sense dificultats.
Esbandiu el julivert, trinxeu-lo i reserveu-lo.
Un cop cuits, col·loqueu-los en una safata de servir procurant que no quedin gaire tapats els uns amb els altres.
En un cassó, treballeu-hi un parell de culleradetes de mantega i un parell de farina. Afegiu-hi, a poc a poc, una mica del suc de la cocció dels musclos fins que lligueu la salsa.
Repartiu aquesta salsa per sobre dels musclos i escampeu-hi pel damunt una mica de julivert trinxat.
Serviu-ho calent.
Esbandiu el julivert, trinxeu-lo i reserveu-lo.
Un cop cuits, col·loqueu-los en una safata de servir procurant que no quedin gaire tapats els uns amb els altres.
En un cassó, treballeu-hi un parell de culleradetes de mantega i un parell de farina. Afegiu-hi, a poc a poc, una mica del suc de la cocció dels musclos fins que lligueu la salsa.
Repartiu aquesta salsa per sobre dels musclos i escampeu-hi pel damunt una mica de julivert trinxat.
Serviu-ho calent.