Musclos a la mantega blanca de llimona
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Oliver Peña
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: 41º Experience
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- Per als musclos:
- 400 g de musclos de roca
- 1 l d'aigua
- 25 g de sal fina
- Per a la reducció del vi blanc:
- 100 g de vi blanc
- 20 g d'escalunyes
- Per a la mantega blanca de llimona:
- 15 ml de reducció de vi blanc
- 150 g de mantega a daus
- 30 ml d'aigua de musclos
- 4 cullerades de suc de llimona
- 2 cullerades de nata
- Altres:
- cibulet picat
- 1 llimona (per la pell)
- sal gruixuda
PREPARACIÓ
Per començar, poseu aigua amb sal a bullir en una olla. Seguidament, poseu els musclos en una escumadora i submergiu-los en l'aigua bullint durant uns segons fins que es comencin a obrir. Quan s'hagin obert, poseu-los en un bol, traieu la carn del musclo, coleu el líquid que han deixat anar, renteu les closques i reserveu-ho tot per separat. Després, torneu a posar cada musclo dins d'una closa i reserveu-ho ja per a l'emplatat.
Per fer la reducció de vi blanc, poseu en un cassó el vi blanc amb les escalunyes picades i deixeu-ho reduir fins a un terç del total, durant aproximadament 5 minuts. A continuació, coleu-ho i reserveu-ho.
Per fer la mantega blanca de llimona, poseu en un cassó la reducció de vi blanc amb l'aigua del musclo i el suc de llimona i deixeu que arrenqui el bull. Un cop bulli, afegiu-hi la mantega a daus i remeneu-ho fins que torni a bullir un altre cop. Tot seguit, retireu el cassó del foc, afegiu-hi la nata, emulsioneu-ho amb un pímer i reserveu-ho en calent.
Finalment, cobriu el fons del plat on emplatareu de sal gruixuda perquè els musclos no es moguin, colloqueu els musclos sobre la sal i deixeu-ho coure al forn durant 4 minuts a 120 graus fins que la carn sigui tèbia.
Mentre s'escalfen els musclos, piqueu el cibulet.
I ja per acabar, salseu cada musclo amb una cullerada generosa de la mantega de llimona i guarniu-los amb un polsim de cibulet picat i una mica de pell de llimona, ratllada al moment.
Per fer la reducció de vi blanc, poseu en un cassó el vi blanc amb les escalunyes picades i deixeu-ho reduir fins a un terç del total, durant aproximadament 5 minuts. A continuació, coleu-ho i reserveu-ho.
Per fer la mantega blanca de llimona, poseu en un cassó la reducció de vi blanc amb l'aigua del musclo i el suc de llimona i deixeu que arrenqui el bull. Un cop bulli, afegiu-hi la mantega a daus i remeneu-ho fins que torni a bullir un altre cop. Tot seguit, retireu el cassó del foc, afegiu-hi la nata, emulsioneu-ho amb un pímer i reserveu-ho en calent.
Finalment, cobriu el fons del plat on emplatareu de sal gruixuda perquè els musclos no es moguin, colloqueu els musclos sobre la sal i deixeu-ho coure al forn durant 4 minuts a 120 graus fins que la carn sigui tèbia.
Mentre s'escalfen els musclos, piqueu el cibulet.
I ja per acabar, salseu cada musclo amb una cullerada generosa de la mantega de llimona i guarniu-los amb un polsim de cibulet picat i una mica de pell de llimona, ratllada al moment.