Murju wa majumana ni wuku (Pollastre amb salsa de cacauets) - Moçambic
- Programa: Karakia
- Cuina: Helena Zefanias i Eunice Nambyeka, Barcelona
INGREDIENTS
- 1 pollastre
- 2 l d'aigua
- 3 tasses de cacauets
- 3 tomàquets
- 2 cebes
- 3 alls
- sal i oli
PREPARACIÓ
Deixeu els cacauets en remull amb aigua durant mitja hora. Després, coleu-los (reserveu-ne l'aigua) i tritureu-los.
Afegiu la meitat de l'aigua als cacauets triturats i barregeu-ho bé. Després, coleu-ho. D'aquesta manera obtindreu una primera tanda de llet de cacauet.
Torneu a triturar la pasta de cacauets i afegiu-hi l'altra meitat de l'aigua. Remeneu-ho perquè quedi ben barrejat i coleu-ho en un altre recipient que no sigui el de la primera "llet" de cacauets. Matxuqueu els alls i adobeu el pollastre, que prèviament haureu tallat a trossos. En una cassola grossa, sofregiu-hi una ceba, tallada a rodanxes.
Quan s'hagi daurat, traieu-la de la cassola i reserveu-la. En aquest mateix oli (si convé, n'hi afegiu una mica més), enrossiu-hi el pollastre.
Després, retireu el pollastre i l'oli de la cassola i feu-hi bullir la segona "llet" de cacauets uns 10 minuts a foc lent, vigilant que no es vessi. Després, incorporeu a aquesta llet l'altra ceba i els tomàquets tallats a trossos.
Quan aquesta mena de brou es comenci a reduir, torneu a posar a la cassola el pollastre que teníeu reservat i la primera "llet" de cacauets.
Deixeu que es cogui lentament, a foc lent, durant una hora o una hora i mitja, fins que la salsa s'espesseixi. Llavors, afegiu a la cassola la ceba que teniu sofregida.
Tapeu la cassola i deixeu reposar el guisat uns 10 minuts abans de servir-lo.
Podeu acompanyar aquest pollastre amb arròs de coco i verdures.
Afegiu la meitat de l'aigua als cacauets triturats i barregeu-ho bé. Després, coleu-ho. D'aquesta manera obtindreu una primera tanda de llet de cacauet.
Torneu a triturar la pasta de cacauets i afegiu-hi l'altra meitat de l'aigua. Remeneu-ho perquè quedi ben barrejat i coleu-ho en un altre recipient que no sigui el de la primera "llet" de cacauets. Matxuqueu els alls i adobeu el pollastre, que prèviament haureu tallat a trossos. En una cassola grossa, sofregiu-hi una ceba, tallada a rodanxes.
Quan s'hagi daurat, traieu-la de la cassola i reserveu-la. En aquest mateix oli (si convé, n'hi afegiu una mica més), enrossiu-hi el pollastre.
Després, retireu el pollastre i l'oli de la cassola i feu-hi bullir la segona "llet" de cacauets uns 10 minuts a foc lent, vigilant que no es vessi. Després, incorporeu a aquesta llet l'altra ceba i els tomàquets tallats a trossos.
Quan aquesta mena de brou es comenci a reduir, torneu a posar a la cassola el pollastre que teníeu reservat i la primera "llet" de cacauets.
Deixeu que es cogui lentament, a foc lent, durant una hora o una hora i mitja, fins que la salsa s'espesseixi. Llavors, afegiu a la cassola la ceba que teniu sofregida.
Tapeu la cassola i deixeu reposar el guisat uns 10 minuts abans de servir-lo.
Podeu acompanyar aquest pollastre amb arròs de coco i verdures.