Múrgules amb crema de fetge

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Carlos Alconchel
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Windsor, Barcelona

INGREDIENTS

  • 400 g de múrgules fresques
  • 100 g de fetge gras
  • 50 ml de suc de tòfona negre
  • 00 ml de crema de llet
  • 50 g de mantega
  • sal Maldon
  • pebre negre
  • 250 ml de brou d'au
  • cibulet
  • oli d'oliva
  • sal i pebre

PREPARACIÓ

Per començar, en una paella amb mantega, poseu-hi les múrgules, netejades, tapeu la paella i deixeu-ho sofregir durant 5 minuts.

Després, afegiu-hi el suc de tòfona i deixeu-ho reduir uns minuts.

Seguidament, poseu-hi la crema de llet, remeneu-ho tot bé i deixeu-ho reduir uns minuts més.

Mentrestant, talleu el fetge gras per la meitat, feu-ne uns quants daus amb una meitat i reserveu l'altra.

A continuació, afegiu els daus de fetge a la paella de les múrgules, rectifiqueu-ho de sal i pebre, remeneu-ho bé, retireu-ne la meitat i reserveu-la en un plat.

Per fer la crema, poseu a la Thermomix la resta de múrgules i fetge gras que teniu a la paella, afegiu-hi el brou d'au i tritureu-ho.

Tot seguit, en una paella sense oli salteu el tall de fetge gras que tenieu reservat.

I ja per acabar, emplateu les múrgules amb el fetge gras que teníeu reservades, amaniu-les amb una mica de sal Maldon i en una copa poseu-hi la crema de fetge i guarniu-la amb una mica de sal Maldon, pebre negre, cibulet picat i un raig d'oli.
Anar al contingut