Múrgoles farcides de fetge d'ànec i poma Granny Smith

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Hotel Picasso, Torroella de Montgrí

INGREDIENTS

  • 1/2 kg de múrgoles
  • 150 g de fetge d'ànec
  • 300 g de pomes Granny Smith
  • 100 cl de brou de carn
  • 100 cl de crema de llet
  • 1 dau de mantega
  • 2 escalunyes
  • 1/4 de l de Pedro Ximénez
  • compota de poma
  • 1 ou
  • farina
  • oli
  • sal i pebre

PREPARACIÓ

Per començar, farciu les múrgoles amb la compota de poma i un tros de fetge d'ànec, poseu-les sobre un colador i deixeu-les coure al vapor durant 20 minuts.

Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli fregiu la poma, tallada a rodanxes gruixudes i passada per farina i ou batut.

A continuació, en una paella amb oli sofregiu l'escalunya tallada a trossets.

Quan estigui dauradeta, afegiu-hi el Pedro Ximénez i deixeu-ho coure a foc suau.

Quan el Pedro Ximénez hagi reduït a la meitat, coleu la salsa, torneu-la a posar a la mateixa paella juntament amb el brou de carn, la crema de llet i la mantega, remeneu-ho bé, rectifiqueu-ho de sal i pebre i deixeu-ho reduir.

Finalment, afegiu-hi les múrgoles i deixeu-les coure amb la salsa durant 5 minutets més.

I ja per acabar, poseu la poma al centre del plat amb les múrgoles al voltant i salseu-ho tot amb el suc de la cocció.
Anar al contingut