Múrgoles farcides de fetge d'ànec i poma Granny Smith
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Hotel Picasso, Torroella de Montgrí
INGREDIENTS
- 1/2 kg de múrgoles
- 150 g de fetge d'ànec
- 300 g de pomes Granny Smith
- 100 cl de brou de carn
- 100 cl de crema de llet
- 1 dau de mantega
- 2 escalunyes
- 1/4 de l de Pedro Ximénez
- compota de poma
- 1 ou
- farina
- oli
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Per començar, farciu les múrgoles amb la compota de poma i un tros de fetge d'ànec, poseu-les sobre un colador i deixeu-les coure al vapor durant 20 minuts.
Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli fregiu la poma, tallada a rodanxes gruixudes i passada per farina i ou batut.
A continuació, en una paella amb oli sofregiu l'escalunya tallada a trossets.
Quan estigui dauradeta, afegiu-hi el Pedro Ximénez i deixeu-ho coure a foc suau.
Quan el Pedro Ximénez hagi reduït a la meitat, coleu la salsa, torneu-la a posar a la mateixa paella juntament amb el brou de carn, la crema de llet i la mantega, remeneu-ho bé, rectifiqueu-ho de sal i pebre i deixeu-ho reduir.
Finalment, afegiu-hi les múrgoles i deixeu-les coure amb la salsa durant 5 minutets més.
I ja per acabar, poseu la poma al centre del plat amb les múrgoles al voltant i salseu-ho tot amb el suc de la cocció.
Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli fregiu la poma, tallada a rodanxes gruixudes i passada per farina i ou batut.
A continuació, en una paella amb oli sofregiu l'escalunya tallada a trossets.
Quan estigui dauradeta, afegiu-hi el Pedro Ximénez i deixeu-ho coure a foc suau.
Quan el Pedro Ximénez hagi reduït a la meitat, coleu la salsa, torneu-la a posar a la mateixa paella juntament amb el brou de carn, la crema de llet i la mantega, remeneu-ho bé, rectifiqueu-ho de sal i pebre i deixeu-ho reduir.
Finalment, afegiu-hi les múrgoles i deixeu-les coure amb la salsa durant 5 minutets més.
I ja per acabar, poseu la poma al centre del plat amb les múrgoles al voltant i salseu-ho tot amb el suc de la cocció.