Muffins amb móres

imatge de recurs
  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuina: Isma Prados
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Muffins amb móres
  • 30 cl de llet
  • 1/4 kg de farina
  • sal
  • 1 sobre de llevat
  • 1 rovell d'ou
  • 60 g de sucre en pols
  • 100 g de mantega
  • 1 clara d'ou
  • 700 g de móres
  • xocolata de cobertura

PREPARACIÓ

1. Barregem la farina amb el llevat i amb una miqueta de sal en un bol i ho barregem amb un batedor.

2. En un altre bol batem el rovell de l'ou i hi anem afegint la llet, a poc a poc. Ho anem batent tot plegat.

3. Aboquem la barreja de farina, llevat i sal al bol on tenim la llet i ho anem removent fins que ens quedi una massa.

4. Deixem reposar dues hores la massa que hem fet a temperatura ambient. La deixem en el bol tapada amb un tros de paper film en contacte perquè no s'oxidi ni faci crosta pel damunt.

5. Recuperem la massa un cop han passat dues hores, i hi aboquem, al bol, el sucre en pols i la mantega pomada. Ho anem removent.

6. Muntem una clara d'ou.

7. Anem afegint la clara muntada al bol de la massa a poc a poc i ho anem barrejant.

8. Ara emmotllem els muffins: posem la massa en una màniga pastissera. Preparem una safata amb un motlle de silicona a sobre, que tingui la forma dels muffins. Tallem la punta de la mànega i posem una mica de massa a la base dels motlles. A continuació hi afegim una móra, al centre, i dos trossets de xocolata, i més massa al damunt, que acabi de cobrir-los.

9. Ja els podem coure: escalfem el forn a 220ºC i els hi deixem 12 minuts.

10. Un cop ha passat aquest temps, els traiem del forn. Separem el motlle de silicona de la safata, perquè es refredi una mica i ens permeti treure'n els muffins amb les mans.

11. Preparem una altra safata amb una superfície de sil-pad antiadherent al damunt. Col·loquem els muffins a sobre i els posem al forn 10 minuts més perquè s'acabin de coure.

12. Per fer el xarop de móres les marinem, primer: posem les móres en aigua i les deixem a la nevera unes 10 hores. Les batem amb una trituradora elèctrica i les passem per un col·lador per treure'n només el suc. Per cada 1/2 l de suc hi posarem 800 g de sucre i ho fem bullir durant 10 minuts per aconseguir el xarop.

13. Posem el xarop de móres en un biberó i decorem amb aquest líquid el plat on servim els muffins.
Anar al contingut