Mousse de xocolata

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Afegir fruits secs en les preparacions dolces es bo per millorar-ne el perfil nutricional, ja que hi afegim greixos saludablesAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

    PER A LA MOUSSE

    100 g xocolata 72%

    250 ml nata

    3 rovells d'ou

    Escates de sal

     

    PER A LES TEULES

    30 ml nata

    25 g sucre

    20 g mel de romaní

    20 g ametlla torrada

    20 g avellana torrada

    15 g farina

    2 beines vainilla

PREPARACIÓ

 

  1. Trossegem 100 g de xocolata 70% i els fiquem en un got túrmix.
  2. Posem a un bol pot 70 ml de nata i tres rovells d'ou i ho barregem. Guardem les clares al frigorífic per una altra preparació.
  3. Posem la nata amb els rovells al bany Maria i portem la barreja a 82º.
  4. Quan la temperatura sigui de 82º integrem aquesta barreja amb la xocolata que tenim al túrmix, ho emulsionem amb un braç elèctric i ho reservem.
  5. Posem 180 ml de nata en un bol fred (la fredor afavorirà el treball que hem de fer amb la nata)
  6. Semimuntem la nata amb unes varetes elèctriques.
  7. Afegim, de mica en mica i amb l'ajut d'una llengua, la barreja de xocolata dins el bol de la nata semimuntada.
  8. Deixem reposar aquesta mousse durant dues hores a la nevera.
  9. Comencem a fer les teules bullint 30 ml de nata en un pot amb 25 g de nata, 20 g de mel de romaní i l'interior de dues beines de vainilla.
  10. Piquem en una picadora 20 g d'avellanes torrades i 20 g d'ametlles torrades, que afegirem al pot de la nata un cop l'hàgim retirat del foc.
  11. Tamisem 15 g de farina dins del pot. Ho barregem tot.
  12. Posem la pasta ja temperada sobre una base de silicona (forma de tires) en una safata de forn.
  13. Ho enfornem a 160 ºC durant 7 minuts.
  14. Traiem la mousse de la nevera. La servim (també podíem haver-la servit abans de ficar-la a la nevera) i hi posem a sobre una mica d'escates de sal. Acompanyem la mousse amb les teules.
Anar al contingut