Mousse de xocolata
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Afegir fruits secs en les preparacions dolces es bo per millorar-ne el perfil nutricional, ja que hi afegim greixos saludablesAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
PER A LA MOUSSE
100 g xocolata 72%
250 ml nata
3 rovells d'ou
Escates de sal
PER A LES TEULES
30 ml nata
25 g sucre
20 g mel de romaní
20 g ametlla torrada
20 g avellana torrada
15 g farina
2 beines vainilla
PREPARACIÓ
- Trossegem 100 g de xocolata 70% i els fiquem en un got túrmix.
- Posem a un bol pot 70 ml de nata i tres rovells d'ou i ho barregem. Guardem les clares al frigorífic per una altra preparació.
- Posem la nata amb els rovells al bany Maria i portem la barreja a 82º.
- Quan la temperatura sigui de 82º integrem aquesta barreja amb la xocolata que tenim al túrmix, ho emulsionem amb un braç elèctric i ho reservem.
- Posem 180 ml de nata en un bol fred (la fredor afavorirà el treball que hem de fer amb la nata)
- Semimuntem la nata amb unes varetes elèctriques.
- Afegim, de mica en mica i amb l'ajut d'una llengua, la barreja de xocolata dins el bol de la nata semimuntada.
- Deixem reposar aquesta mousse durant dues hores a la nevera.
- Comencem a fer les teules bullint 30 ml de nata en un pot amb 25 g de nata, 20 g de mel de romaní i l'interior de dues beines de vainilla.
- Piquem en una picadora 20 g d'avellanes torrades i 20 g d'ametlles torrades, que afegirem al pot de la nata un cop l'hàgim retirat del foc.
- Tamisem 15 g de farina dins del pot. Ho barregem tot.
- Posem la pasta ja temperada sobre una base de silicona (forma de tires) en una safata de forn.
- Ho enfornem a 160 ºC durant 7 minuts.
- Traiem la mousse de la nevera. La servim (també podíem haver-la servit abans de ficar-la a la nevera) i hi posem a sobre una mica d'escates de sal. Acompanyem la mousse amb les teules.