Mousse de xocolata amb bocins de cacau

Imatge recepta de Mousse de xocolata amb bocins de cacau

INGREDIENTS

  • Per a la crema pastissera:

  • 3 ous de pagès, només els rovells
  • 50 g de sucre de llustre
  • 20 g de farina de blat de moro
  • 250 ml de llet sencera
  • 1 cullerada de cacau en pols sense sucre

  • Per a la merenga de xocolata:
  • 3 ous de pagès, només les clares
  • 50 g de sucre de llustre
  • un rajolí de suc de llimona
  • un pessic de sal
  • 150 g de xocolata negra triturada
  • 200 ml de nata muntada

  • Per guarnir:
  • 2 cullerades de mantega tova
  • 50 g de bocins de cacau

PREPARACIÓ

  1. Per fer la crema pastissera, batem els rovells d'ou amb el sucre fins que quedin espessos i d'un color clar, i hi incorporem la farina de blat de moro tot remenant.
  2. Afegim el cacau en pols a la llet, fem que arrenqui el bull i apaguem el fogó.
  3. Barregem la llet amb als ous a poc a poc, tot remenant ben fort. S'hi ha d'afegir a poc a poc perquè els ous no es coguin.
  4. Fiquem la barreja en un recipient net i la posem a foc lent, remenant sense parar. S'han de rascar les vores i el fons, perquè no es cremi. La crema començarà a espessir-se. Quan deixi anar una o dues bombolles, la traiem del foc.
  5. La fiquem en un bol poc fondo. La tapem amb paper de plàstic, de manera que el paper toqui directament la crema, i la refrigerem com a mínim una hora abans de fer-la servir.
  6. Per fer la merenga, posem la meitat de les clares d'ou en un bol metàl·lic o de vidre. Hi afegim el sucre, el suc de llimona i la sal i ho batem fins que quedi blanc.
  7. Hi incorporem la resta de les clares i ho anem batent fins que la merenga formi uns pics rígids quan retirem el batedor.
  8. Fonem la xocolata al bany maria (en un bol resistent a l'escalfor ficat en una olla d'aigua bullint a foc lent) o al microones, a baixa potència.
  9. Batem la crema fins que es formin uns pics tous quan retirem el batedor.
  10. Per fer la mousse, batem la crema pastissera refredada per eliminar-ne els grumolls i hi aboquem la xocolata fosa tot remenant. Hi incorporem un terç de la merenga tot batent i després hi afegim la resta remenant amb compte, seguida per la nata muntada.
  11. Per servir-ho, untem per dins 4-6 copes o ramequins amb mantega. Hi fiquem uns quants bocins de cacau i els anem passant pels costats i el fons de les copes perquè les recobreixin uniformement.
  12. Repartim la mousse entre les copes i les deixem a la nevera com a mínim una hora, però millor si en són quatre. Ho servim ben fred, amb bocins de cacau escampats pel damunt. La mousse és millor menjar-la el mateix dia, i en tot cas cal consumir-la abans de dos dies (perquè conté clara d'ou crua).
Anar al contingut