Mousse de mascarpone amb poma caramel·litzada
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Mey Hofmann
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Hofmann, Barcelona
INGREDIENTS
- Per a la mousse:
- 190 g de mascarpone
- 190 g de nata semimuntada
- 2 rovells d'ou
- 75 g de sucre
- 5 g d'aigua
- 1,5 full de gelatina
- Per al tatin:
- 250 g de poma reineta
- 25 g de sucre
- 10 g de mantega
- Per al crumble:
- 50 g de mantega freda
- 50 g de farina
- 50 g d'ametlla en pols
- 50 g de sucre
- 2,5 g de flor de sal
- 4 pomes mini
- 1 làmina d'or
- 1 làmina de xocolata
PREPARACIÓ
Per començar, en una paella amb una mica de mantega i sucre caramel·litzeu la poma tallada a dauets.
Per fer la tatin, quan la poma estigui ben caramel·litzada, poseu-la dins uns motllos rodons, premseu-la bé i deixeu-la coure al forn durant 15 minuts a 160 graus.
Per el fer crumble, poseu en un bol la farina, l'ametlla en pols, la flor de sal i el sucre i remeneu-ho bé amb una forquilla. Quan estigui tot ben barrejat, afegiu-hi la mantega, remeneu-ho bé amb la forquilla, poseu la massa dins d'uns motllos circulars, premseu-los bé i deixeu-los coure al forn durant 15 minuts a 160 graus.
A continuació, poseu en un bol els rovells i el sucre i barregeu-los bé amb un batedor.
Tot seguit, poseu l'aigua amb una mica de sucre en un cassó i deixeu-ho coure a foc suau. Quan arrenqui el bull, retireu-ho del foc, afegiu-ho a poc a poc al bol dels rovells i remeneu-ho amb un batedor. Després, afegiu-hi el mascarpone i la nata semimuntada, remeneu-ho bé fins que quedi tot ben intregrat i, finalment, poseu-hi la gelatina, ja remullada i escorreguda, torneu-ho a remenar i reserveu-ho.
I ja per acabar, emplateu el crumble, poseu-hi una anella a sobre, ompliu-lo fins a la meitat de mousse de mascarpone, poseu-hi la tatin al mig, cobriu-la amb més mousse de mascarpone i deixeu-ho refredar a la nevera durant 15 minuts.
Seguidament, traieu l'anella i guarniu el plat amb la làmina d'or, la làmina de xocolata i la poma mini.
Per fer la tatin, quan la poma estigui ben caramel·litzada, poseu-la dins uns motllos rodons, premseu-la bé i deixeu-la coure al forn durant 15 minuts a 160 graus.
Per el fer crumble, poseu en un bol la farina, l'ametlla en pols, la flor de sal i el sucre i remeneu-ho bé amb una forquilla. Quan estigui tot ben barrejat, afegiu-hi la mantega, remeneu-ho bé amb la forquilla, poseu la massa dins d'uns motllos circulars, premseu-los bé i deixeu-los coure al forn durant 15 minuts a 160 graus.
A continuació, poseu en un bol els rovells i el sucre i barregeu-los bé amb un batedor.
Tot seguit, poseu l'aigua amb una mica de sucre en un cassó i deixeu-ho coure a foc suau. Quan arrenqui el bull, retireu-ho del foc, afegiu-ho a poc a poc al bol dels rovells i remeneu-ho amb un batedor. Després, afegiu-hi el mascarpone i la nata semimuntada, remeneu-ho bé fins que quedi tot ben intregrat i, finalment, poseu-hi la gelatina, ja remullada i escorreguda, torneu-ho a remenar i reserveu-ho.
I ja per acabar, emplateu el crumble, poseu-hi una anella a sobre, ompliu-lo fins a la meitat de mousse de mascarpone, poseu-hi la tatin al mig, cobriu-la amb més mousse de mascarpone i deixeu-ho refredar a la nevera durant 15 minuts.
Seguidament, traieu l'anella i guarniu el plat amb la làmina d'or, la làmina de xocolata i la poma mini.