Mousse de iogurt amb móres

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Pastelería Torres
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Pastelería Torres, Sta. Coloma de Gramanet

INGREDIENTS

  • Per a la merenga:
  • 250 g de sucre
  • 60 g d'aigua
  • 4 clares d'ou
  • 30 g de sucre Per a la mousse:
  • 200 g de merenga
  • 200 g de iogurt
  • 400 g de nata semimuntada sense sucre
  • 10 g de gelatina en fulls
  • 1 grapat de móres Per al coulis de gerds:
  • 200 g de polpa de gerds
  • 40 g de sucre

PREPARACIÓ

Per fer la merenga italiana, munteu les clares amb sucre i quan estiguin a punt de neu, afegiu-hi l'almívar i barregeu-ho.
A continuació, poseu en un bol les fulles de gelatina remullades i assecades, incorporeu-hi part del iogurt amb el seu suc i foneu-ho al microones. Tot seguit, folreu el motllo cilíndric amb paper siliconat i col·loqueu-hi unes móres al fons. Per fer la mousse, poseu en un bol la meitat de la merenga italiana, la gelatina fosa amb iogurt, la resta del iogurt i la nata i barregeu-ho. Poseu la mousse a la màniga pastissera i ompliu el motlle i aplaneu la superfície amb una paletina. Després, ompliu una màniga pastissera amb la merenga italiana i decoreu la mousse. Deixeu-la reposar 4 hores al congelador. Finalment, desemmotlleu la mousse, cremeu la merenga italiana amb un bufador i decoreu-ho amb un cordó de coulis de gerds.
Anar al contingut