Mousse de formatge blau i mató

  • Cuina: Marc Ribas
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les nous són riques en greixos saludables, anomenats poliinsaturats, i també en vitamina E, ambdós nutrients importants per a la salut cardiovascular.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 300 ml de beguda de nous 

    3 ous 

    4 làmines de gelatina  

    250 ml de nata del 35% 

    70 g de sucre 

    100 g de formatge blau 

    Un polsim de sal 

    90 g de nous pelades 

    15 g de nous pelades 

    Farigola 

PREPARACIÓ

  1. Posem al got batedor 90 g de nous pelades i 300 ml de beguda de nous.
  2. Ho triturem fins que quedi ben cremós.
  3. Colem el suc del got batedor amb un sedàs fi i descartem els sòlids.
  4. Posem en un recipient 4 làmines de gelatina i les cobrim amb aigua freda.
  5. Separem les clares i els rovells de 3 ous.
  6. En un pot al foc hi tirem 250 ml nata del 35% i 70 g de sucre.
  7. Tallem a daus 100 g de formatge blau i els afegim al pot de la nata.
  8. Deixem que bulli perquè el formatge es fongui.
  9. Apaguem el foc i deixem que es refredi.
  10. Afegim un polsim de sal al bol de les clares i les muntem.
  11. Batem els rovells fins que canviïn de color.
  12. Afegim al bol dels rovells la nata amb formatge.
  13. Afegim a la barreja la gelatina hidratada i escorreguda. Ho triturem tot.
  14. Afegim a la barreja el combinat de llet de nous i nous.
  15. Hi afegim les clares muntades molt a poc a poc i per tandes.
  16. Passem la barreja als gots on ho servirem.
  17. Ho portem a la nevera una hora com a mínim.
  18. Esmicolem amb ganivet o morter 15 g de nous.
  19. Afegim les nous a sobre la mousse.
  20. Tallem unes branques de farigola i les posem per sobre.
Anar al contingut