Mousse de formatge blau i mató
INGREDIENTS
300 ml de beguda de nous
3 ous
4 làmines de gelatina
250 ml de nata del 35%
70 g de sucre
100 g de formatge blau
Un polsim de sal
90 g de nous pelades
15 g de nous pelades
Farigola
PREPARACIÓ
- Posem al got batedor 90 g de nous pelades i 300 ml de beguda de nous.
- Ho triturem fins que quedi ben cremós.
- Colem el suc del got batedor amb un sedàs fi i descartem els sòlids.
- Posem en un recipient 4 làmines de gelatina i les cobrim amb aigua freda.
- Separem les clares i els rovells de 3 ous.
- En un pot al foc hi tirem 250 ml nata del 35% i 70 g de sucre.
- Tallem a daus 100 g de formatge blau i els afegim al pot de la nata.
- Deixem que bulli perquè el formatge es fongui.
- Apaguem el foc i deixem que es refredi.
- Afegim un polsim de sal al bol de les clares i les muntem.
- Batem els rovells fins que canviïn de color.
- Afegim al bol dels rovells la nata amb formatge.
- Afegim a la barreja la gelatina hidratada i escorreguda. Ho triturem tot.
- Afegim a la barreja el combinat de llet de nous i nous.
- Hi afegim les clares muntades molt a poc a poc i per tandes.
- Passem la barreja als gots on ho servirem.
- Ho portem a la nevera una hora com a mínim.
- Esmicolem amb ganivet o morter 15 g de nous.
- Afegim les nous a sobre la mousse.
- Tallem unes branques de farigola i les posem per sobre.