Mousse de crema i llimona confitada amb figues caramellitzades
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Ignasi Camps
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Ca la Laia, Cantonigròs
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 8 figues
- sucre
- Per a la mousse de crema:
- 1/2 litre de nata líquida
- 6 rovells d'ous
- 1 pell de llimona
- 1 branca de canyella
- 100 g de sucre blanc
- Per a la llimona confitada:
- 200g de llimones
- 200 g de sucre de canya
- 800 ml d'aigua
PREPARACIÓ
Per fer la mousse de crema, en un cassó feu bullir la nata amb la pell de llimona i la canyella durant uns 5 minuts.
Mentrestant, en un bol, barregeu els rovells dels ous amb el sucre blanc amb unes varetes manuals.
A continuació, traieu la pell de llimona i la canyella de la nata, afegiu-hi els ous amb el sucre, barregeu-ho bé, deixeu-ho refredar i poseu-ho a la nevera durant 24 hores.
Per fer la llimona confitada, talleu a dauets petits la llimona, amb pell i polpa, aparteu-ne les llavors, i poseu-los a coure en un cassó amb el sucre de canya i l'aigua freda durant una hora. Quan tingui una textura de confitura, retireu-ho del foc i deixeu-ho refredar.
Tot seguit, munteu la crema com si fos nata i, finalment, llesqueu les figues.
I ja per acabar, a cada bol, poseu una cullerada de llimona confitada, cobriu-la amb la mousse de crema, esteneu les figues pel damunt, empolvoreu-ho amb sucre blanc i caramellitzeu-ho amb un bufador.
Mentrestant, en un bol, barregeu els rovells dels ous amb el sucre blanc amb unes varetes manuals.
A continuació, traieu la pell de llimona i la canyella de la nata, afegiu-hi els ous amb el sucre, barregeu-ho bé, deixeu-ho refredar i poseu-ho a la nevera durant 24 hores.
Per fer la llimona confitada, talleu a dauets petits la llimona, amb pell i polpa, aparteu-ne les llavors, i poseu-los a coure en un cassó amb el sucre de canya i l'aigua freda durant una hora. Quan tingui una textura de confitura, retireu-ho del foc i deixeu-ho refredar.
Tot seguit, munteu la crema com si fos nata i, finalment, llesqueu les figues.
I ja per acabar, a cada bol, poseu una cullerada de llimona confitada, cobriu-la amb la mousse de crema, esteneu les figues pel damunt, empolvoreu-ho amb sucre blanc i caramellitzeu-ho amb un bufador.