Mousse de crema i llimona confitada amb figues caramel•litzades

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Ignasi Camps
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Ca la Laia, Cantonigròs

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 8 figues
  • sucre
  • Per a la mousse de crema:
  • 1/2 litre de nata líquida
  • 6 rovells d'ous
  • 1 pell de llimona
  • 1 branca de canyella
  • 100 g de sucre blanc
  • Per a la llimona confitada:
  • 200g de llimones
  • 200 g de sucre de canya
  • 800 ml d'aigua

PREPARACIÓ

Per fer la mousse de crema, en un cassó feu bullir la nata amb la pell de llimona i la canyella durant uns 5 minuts.

Mentrestant, en un bol, barregeu els rovells dels ous amb el sucre blanc amb unes varetes manuals.

A continuació, traieu la pell de llimona i la canyella de la nata, afegiu-hi els ous amb el sucre, barregeu-ho bé, deixeu-ho refredar i poseu-ho a la nevera durant 24 hores.

Per fer la llimona confitada, talleu a dauets petits la llimona, amb pell i polpa, aparteu-ne les llavors, i poseu-los a coure en un cassó amb el sucre de canya i l'aigua freda durant una hora. Quan tingui una textura de confitura, retireu-ho del foc i deixeu-ho refredar.

Tot seguit, munteu la crema com si fos nata i, finalment, llesqueu les figues.

I ja per acabar, a cada bol, poseu una cullerada de llimona confitada, cobriu-la amb la mousse de crema, esteneu les figues pel damunt, empolvoreu-ho amb sucre blanc i caramel•litzeu-ho amb un bufador.
Anar al contingut