Mostillo de mel amb salsa de ratafia
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Hostal del Llac
INGREDIENTS
- 500 g de mel
- 150 g de farina
- 100 g de nous
- 1 i 1/4 de l d'aigua
- 1 copa de ratafia
- 1/2 l de llet
- 20 g de sucre
- 20 g de mantega
PREPARACIÓ
Poseu la mel en un litre d'aigua bullent. Remeneu-ho una mica i feu-ho bullir mitja hora.
Mentrestant, desfeu la farina amb un quart de litre d'aigua freda i bateu-ho amb la batedora. A continuació, afegiu-ho a l'aigua amb mel sense deixar de remenar i poseu-hi després les nous una mica picades. Traieu-ho del foc i deixeu-ho refredar. Mentre es refreda, prepareu la salsa de ratafia. Feu un caramel amb el sucre, afegiu-hi la mantega, i un cop estigui desfeta, flamegeu-ho amb ratafia. Poseu la llet a bullir. Aboqueu la nata a la salsa , remeneu-ho i, just al final, tireu-hi una mica de ratafia. Coleu-la i deixeu-la refredar. Talleu el mostillo a rodelles, ja fred, i col·loqueu-lo dins d'un parell de galetes. Escampeu pel plat una mica de salsa de ratafia.
Mentrestant, desfeu la farina amb un quart de litre d'aigua freda i bateu-ho amb la batedora. A continuació, afegiu-ho a l'aigua amb mel sense deixar de remenar i poseu-hi després les nous una mica picades. Traieu-ho del foc i deixeu-ho refredar. Mentre es refreda, prepareu la salsa de ratafia. Feu un caramel amb el sucre, afegiu-hi la mantega, i un cop estigui desfeta, flamegeu-ho amb ratafia. Poseu la llet a bullir. Aboqueu la nata a la salsa , remeneu-ho i, just al final, tireu-hi una mica de ratafia. Coleu-la i deixeu-la refredar. Talleu el mostillo a rodelles, ja fred, i col·loqueu-lo dins d'un parell de galetes. Escampeu pel plat una mica de salsa de ratafia.