Morro de bacallà amb fruita
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Josep M. Baixas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El balancí, Sant Joan Despí
INGREDIENTS
- 4 morros de bacallà de 200 g remullats
- oli d'oliva abundant
- 1 poma àcida
- 1 plàtan
- 2 kiwis
- 8 maduixots
- 1 tall de pinya
- mantega
- llavor de rosella
- salsa de fruita de la passió (opcional)
PREPARACIÓ
Per començar, prepareu la salsa barrejant suc de fruits de la passió amb sucre.
Poseu-ho en un cassó i deixeu-ho reduir. Seguidament, poseu el morro de bacallà en un cassó amb oli abundant. Deixeu-ho coure a foc molt lent, durant 10 minuts. Mentrestant, talleu les fruites a bastonets i poseu-hi pebre. Després, poseu mantega en una paella i comenceu a fregir la pinya, la poma i el plàtan. Quan estiguin mig cuites, afegiu-hi la resta de fruites i traieu-ho tot ràpidament del foc, per evitar que perdi color. Finalment, emplateu el morro de bacallà i cobriu-lo amb les fruites. Decoreu el plat amb la salsa i amb les llavors de rosella.
Poseu-ho en un cassó i deixeu-ho reduir. Seguidament, poseu el morro de bacallà en un cassó amb oli abundant. Deixeu-ho coure a foc molt lent, durant 10 minuts. Mentrestant, talleu les fruites a bastonets i poseu-hi pebre. Després, poseu mantega en una paella i comenceu a fregir la pinya, la poma i el plàtan. Quan estiguin mig cuites, afegiu-hi la resta de fruites i traieu-ho tot ràpidament del foc, per evitar que perdi color. Finalment, emplateu el morro de bacallà i cobriu-lo amb les fruites. Decoreu el plat amb la salsa i amb les llavors de rosella.