Moniato farcit d'ou i cansalada

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El moniato és un tubercle com la patata però és més ric en vitamina A, d'aquí el seu color ataronjat, que participa en el manteniment de la pell i de les mucoses.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 4 moniatos

    4 ous

    2 pastanagues

    1 porro

    1 cabeça d'alls

    1 peu de porc

    Mitja espinada de porc

    Mitja papada de porc

    Tàperes

    Piparres

    Gingebre

    Vi ranci

    Mozzarella

    Cibulet

    Pebre

    Sal

    Oli OVE

PREPARACIÓ

  1. Coem els moniatos al forn durant 50' a 180º.
  2. Fem un brou. Comencem blanquejant el peu de porc i l'espinada de porc: els cobrim d'aigua en una olla i els traiem quan arrenqui el bull. Un cop fora, els enfornem 20' a 180º. Mentrestant, posem un raig d'oli en una olla de pressió i hi sofregirem un gingebre fresc, que haurem pelat i tallat a rodelles, juntament amb les pastanagues i el porro, tallats a juliana. Hi afegim una cabeça d'alls partida pel mig i quan ho tenim enrossit, ho desglacem amb un raig de vi ranci. Hi afegim el peu i els ossos torrats, la peça sencera de papada, aigua fins a cobrir, i ho coem 50'. Passat aquest temps, ho deixem reposar 2 h, ho colem i ho posem a la nevera 2 h més. Llavors, ho desgreixarem i ho posarem a reduir fins que ens quedem amb una cinquena part.
  3. Laminem la papada cuita, la salem i la torrem en una paella.
  4. Obrint una mica els moniatos amb un ganivet, de manera que tinguem una mena de cassoletes. Dins de cada moniato hi posem dos talls de cansalada, un ou cru i uns bocins de mozzarella. Ho pebrem i ho enfornem 7' a 200º.
  5. Emplatem un moniato, ho mullem amb la reducció del brou, i ho acabem amb una mica de verd: cibulet, tàperes i piparres en vinagre, tot tallat ben menut.
Anar al contingut