Moniato farcit d'ou i cansalada
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El moniato és un tubercle com la patata però és més ric en vitamina A, d'aquí el seu color ataronjat, que participa en el manteniment de la pell i de les mucoses.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
4 moniatos
4 ous
2 pastanagues
1 porro
1 cabeça d'alls
1 peu de porc
Mitja espinada de porc
Mitja papada de porc
Tàperes
Piparres
Gingebre
Vi ranci
Mozzarella
Cibulet
Pebre
Sal
Oli OVE
PREPARACIÓ
- Coem els moniatos al forn durant 50' a 180º.
- Fem un brou. Comencem blanquejant el peu de porc i l'espinada de porc: els cobrim d'aigua en una olla i els traiem quan arrenqui el bull. Un cop fora, els enfornem 20' a 180º. Mentrestant, posem un raig d'oli en una olla de pressió i hi sofregirem un gingebre fresc, que haurem pelat i tallat a rodelles, juntament amb les pastanagues i el porro, tallats a juliana. Hi afegim una cabeça d'alls partida pel mig i quan ho tenim enrossit, ho desglacem amb un raig de vi ranci. Hi afegim el peu i els ossos torrats, la peça sencera de papada, aigua fins a cobrir, i ho coem 50'. Passat aquest temps, ho deixem reposar 2 h, ho colem i ho posem a la nevera 2 h més. Llavors, ho desgreixarem i ho posarem a reduir fins que ens quedem amb una cinquena part.
- Laminem la papada cuita, la salem i la torrem en una paella.
- Obrint una mica els moniatos amb un ganivet, de manera que tinguem una mena de cassoletes. Dins de cada moniato hi posem dos talls de cansalada, un ou cru i uns bocins de mozzarella. Ho pebrem i ho enfornem 7' a 200º.
- Emplatem un moniato, ho mullem amb la reducció del brou, i ho acabem amb una mica de verd: cibulet, tàperes i piparres en vinagre, tot tallat ben menut.