Mongetes guisades amb morro i orella

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Paquita Rexach
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Hispània, Arenys de Mar-Caldetes

INGREDIENTS

  • 500 g de mongeta seca
  • mig morro
  • 1 os de l'espinada salat
  • cua salada
  • 1 orella
  • 2 cebes grans
  • 4 tomàquets
  • 1 cabeça d'alls
  • 1 culleradeta de pebre vermell picant
  • api
  • oli, sal i pebre

PREPARACIÓ

Per començar, en una paella amb oli sofregiu la ceba picada durant uns minuts.

Seguidament, afegiu-hi el tomàquet pelat i sense llavors, rectifiqueu-ho de sal i pebre i deixeu-ho sofregir fins que quedi ben reduït.

A continuació, poseu les mongetes en remull en una olla amb aigua, un tros d'api, una cabeça d'alls, la cua i l'os de l'espinada durant una estona. Després, afegiu-hi el morro i l'orella de porc tallat a trossos i deixeu-ho coure.

Quan arrenqui el bull, afegiu-hi aigua freda, el sofregit, el pebre vermell, tapeu l'olla i deixeu-la coure a foc suau durant una hora.

Tot seguit, retireu la cabeça d'alls, aixafeu-la bé, torneu-la a posar a l'olla, remeneu-ho i deixeu-ho coure uns minuts més.

I ja per acabar, retireu l'os de l'espinada, la cua i l'api de l'olla i ja podeu emplatar les mongetes.
Anar al contingut