Mongetes guisades amb morro i orella
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Paquita Rexach
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Hispània, Arenys de Mar-Caldetes
INGREDIENTS
- 500 g de mongeta seca
- mig morro
- 1 os de l'espinada salat
- cua salada
- 1 orella
- 2 cebes grans
- 4 tomàquets
- 1 cabeça d'alls
- 1 culleradeta de pebre vermell picant
- api
- oli, sal i pebre
PREPARACIÓ
Per començar, en una paella amb oli sofregiu la ceba picada durant uns minuts.
Seguidament, afegiu-hi el tomàquet pelat i sense llavors, rectifiqueu-ho de sal i pebre i deixeu-ho sofregir fins que quedi ben reduït.
A continuació, poseu les mongetes en remull en una olla amb aigua, un tros d'api, una cabeça d'alls, la cua i l'os de l'espinada durant una estona. Després, afegiu-hi el morro i l'orella de porc tallat a trossos i deixeu-ho coure.
Quan arrenqui el bull, afegiu-hi aigua freda, el sofregit, el pebre vermell, tapeu l'olla i deixeu-la coure a foc suau durant una hora.
Tot seguit, retireu la cabeça d'alls, aixafeu-la bé, torneu-la a posar a l'olla, remeneu-ho i deixeu-ho coure uns minuts més.
I ja per acabar, retireu l'os de l'espinada, la cua i l'api de l'olla i ja podeu emplatar les mongetes.
Seguidament, afegiu-hi el tomàquet pelat i sense llavors, rectifiqueu-ho de sal i pebre i deixeu-ho sofregir fins que quedi ben reduït.
A continuació, poseu les mongetes en remull en una olla amb aigua, un tros d'api, una cabeça d'alls, la cua i l'os de l'espinada durant una estona. Després, afegiu-hi el morro i l'orella de porc tallat a trossos i deixeu-ho coure.
Quan arrenqui el bull, afegiu-hi aigua freda, el sofregit, el pebre vermell, tapeu l'olla i deixeu-la coure a foc suau durant una hora.
Tot seguit, retireu la cabeça d'alls, aixafeu-la bé, torneu-la a posar a l'olla, remeneu-ho i deixeu-ho coure uns minuts més.
I ja per acabar, retireu l'os de l'espinada, la cua i l'api de l'olla i ja podeu emplatar les mongetes.