Mongetes del ganxet sortint de l'olla

imatge de recurs
  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuina: Isma Prados
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Mongetes del ganxet sortint de l'olla
  • (per a 2 persones)
  • 1/2 kg de mongetes del ganxet
  • 2 ossos de pernil
  • 1 tall de cansalada viada (600 g)
  • 2 fulles de llorer
  • 1 ceba petita
  • 4 claus d'olor
  • 1 pastanaga
  • 1 porro
  • 1 cabeça d'alls
  • tàperes
  • 1 piparra

PREPARACIÓ

1. En primer lloc, remullem les mongetes. Hem de posar-hi quatre vegades el seu volum d'aigua per remullar-les. Durant l'estiu, les mongetes del ganxet han d'estar en remull durant 9 hores. A l'hivern, les hi tindrem 12 hores, i hi posarem la primera aigua de remull calenta.

2. Canviem l'aigua de les mongetes. L'aigua on han estat en remull no és bona. Les colem.

3. Posem en una olla al foc aigua freda i hi aboquem les mongetes.

4. Hi afegim força sal i els fem arrencar el bull a foc molt lent. Si ho fem així, garantirem que la pellofa no se separi de la mongeta.

5. Hi afegim els ossos de pernil que no són rancis (no són secs). Hi afegim, també, el tros de cansalada sencer.

6. Ara hi posem els matisos aromàtics vegetals: la cabeça d'all sencera amb la base tallada, deixant al descobert tots els grans, la pastanaga i la ceba amb els claus d'olor. Hi posem també les fulles de llorer. Fem una creu al porro, amb dos talls, perquè hi hagi més fulles que puguin estar en contacte amb el brou i, per tant, es pugui aromatitzar més. També l'hi afegim. Tingueu en compte que no ha de parar de bullir durant tota la cocció.

7. Un cop tinguem fetes les mongetes, les separem de la cansalada i les verdures. Apartem una part de les mongetes que tenim en remull amb el suc.

8. Posem una paella al foc, que hi vagi, que s'escalfi una miqueta. Hi tirem una miqueta d'oli.

9. Hi fem fregir, en aquesta paella, dos trossos de cansalada.

10. Quan la cansalada sigui ben daurada, abaixem una mica el foc i hi tirem unes quantes tàperes.

11. Tallem una piparra molt petita, i l'hi afegim.

12. Quan les tàperes s'hagin fet una mica, apartem la paella del foc i hi afegim les mongetes que hem separat, amb el suc. L'aigua s'anirà evaporant. Deixem que es vagi fent un altre cop, a foc molt lent.

13. Ho deixem coure a foc lent fins que la reducció de l'aigua estigui en el punt que ens agradi. El plat ja estarà, només ens quedarà emplatar "les mongetes sortint de l'olla".
Anar al contingut