Mongetes del ganxet amb bacallà
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Hostal Jaumet
INGREDIENTS
- 4 trossos de llom de bacallà dessalat d'uns 80 g
- 300 g de mongetes del ganxet cuites
- 1 ceba picada
- 3 tomàquets picats
- 2 cullerades de pebre vermell dolç
- 1 culleradeta de pebre negre
- 2 pessics de julivert picat
- brou de bullir les mongetes
- 1/4 de l d'oli d'oliva
- farina
- llorer
- sal
PREPARACIÓ
Fregiu el bacallà enfarinat en una paella amb força oli i reserveu-lo.
En una cassola amb una mica d'aquest oli, feu-hi el sofregit de ceba, tomàquet i uns alls tallats ben fins. Tireu-hi les espècies: una mica de sal, pebre negre i pebre vermell dolç. Quan estigui al seu punt tireu-hi les mongetes del ganxet bullides, la fulla de llorer i el brou (el suc de bullir les mongetes). Tot seguit, poseu-hi el bacallà i una mica de julivert picat. Deixeu-ho bullir durant 10 o 12 minuts vigilant que no se us enganxi. D'altra banda, a la mateixa paella que abans heu fregit el bacallà, fregiu-hi les pells del bacallà, i ja podreu emplatar.
En una cassola amb una mica d'aquest oli, feu-hi el sofregit de ceba, tomàquet i uns alls tallats ben fins. Tireu-hi les espècies: una mica de sal, pebre negre i pebre vermell dolç. Quan estigui al seu punt tireu-hi les mongetes del ganxet bullides, la fulla de llorer i el brou (el suc de bullir les mongetes). Tot seguit, poseu-hi el bacallà i una mica de julivert picat. Deixeu-ho bullir durant 10 o 12 minuts vigilant que no se us enganxi. D'altra banda, a la mateixa paella que abans heu fregit el bacallà, fregiu-hi les pells del bacallà, i ja podreu emplatar.