Mongetes amb infusió d'arengada i verat

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Jordi Vilà
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Alkimia, Barcelona

INGREDIENTS

  • 2 verats
  • 1 gotet d'oli
  • 1 gra d'all
  • 6 grans de pebre
  • farigola
  • 1/4 de ceba de Figueres
  • porradell
  • grans de raïm
  • 500 g de mongetes
  • Per a la infusió d'arengada:
  • 6 arengades
  • 1 ceba
  • oli d'oliva
  • 3 grans d'all
  • julivert
  • aigua
  • 1/2 fulla de llorer

PREPARACIÓ

Estofeu la ceba i el porro picats en una cassola amb oli.
Quan ja estiguin ben cuits, afegiu-hi les arengades dessalades i tallades, el julivert i l'aigua, i deixeu-ho coure durant una hora a foc baix. Després, coleu el brou.

Mentrestant, poseu en un cassó l'oli, l'all, el pebre, la farigola i el llorer, i deixeu que agafi una temperatura d'uns 50 o 60 graus. Després, aparteu el cassó del foc, afegiu-hi els lloms de verat i deixeu-los reposar durant 10 minuts dins de l'oli.

I ja per acabar, emplateu les mongetes que ja haureu bullit i poseu-hi a sobre els verats confitats. Aboqueu el brou al voltant del plat i ja podreu guarnir-ho amb una mica de porradell picat i uns grans de raïm negre.
Anar al contingut