Mongeta perona amb costella de porc i gambes

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Pep Manubens
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cal Pep, Barcelona

INGREDIENTS

  • 500 g de mongeta perona
  • 150 g de costella de porc
  • 150 g de sípia
  • 1 got de vi blanc
  • 16 gambes vermelles de costa
  • 2 alls tendres
  • 2 cebes tendres
  • llorer
  • sal
  • pebre
  • oli
  • aigua

PREPARACIÓ

Per començar, daureu les gambes en una cassola amb oli i reserveu-les en un plat.
A la mateixa cassola, sofregiu la costella de porc. Quan estigui daurada, incorporeu-hi la sípia tallada a trossos. Quan el conjunt hagi agafat color, afegiu-hi la ceba tendra, l'all tendre, una fulla de llorer, la mongeta neta i tallada, la sal, el pebre, el vi blanc i una mica d'aigua. Quan arrenqui el bull, tapeu la cassola amb un plat d'alumini ple d'aigua i deixeu-ho coure uns 25 minuts. Tot seguit, incorporeu-hi les gambes i deixeu-ho coure tapat durant 5 minuts més, i ja podreu emplatar-ho.
Anar al contingut