Mongeta perona amb costella de porc i gambes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Pep Manubens
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cal Pep, Barcelona
INGREDIENTS
- 500 g de mongeta perona
- 150 g de costella de porc
- 150 g de sípia
- 1 got de vi blanc
- 16 gambes vermelles de costa
- 2 alls tendres
- 2 cebes tendres
- llorer
- sal
- pebre
- oli
- aigua
PREPARACIÓ
Per començar, daureu les gambes en una cassola amb oli i reserveu-les en un plat.
A la mateixa cassola, sofregiu la costella de porc. Quan estigui daurada, incorporeu-hi la sípia tallada a trossos. Quan el conjunt hagi agafat color, afegiu-hi la ceba tendra, l'all tendre, una fulla de llorer, la mongeta neta i tallada, la sal, el pebre, el vi blanc i una mica d'aigua. Quan arrenqui el bull, tapeu la cassola amb un plat d'alumini ple d'aigua i deixeu-ho coure uns 25 minuts. Tot seguit, incorporeu-hi les gambes i deixeu-ho coure tapat durant 5 minuts més, i ja podreu emplatar-ho.
A la mateixa cassola, sofregiu la costella de porc. Quan estigui daurada, incorporeu-hi la sípia tallada a trossos. Quan el conjunt hagi agafat color, afegiu-hi la ceba tendra, l'all tendre, una fulla de llorer, la mongeta neta i tallada, la sal, el pebre, el vi blanc i una mica d'aigua. Quan arrenqui el bull, tapeu la cassola amb un plat d'alumini ple d'aigua i deixeu-ho coure uns 25 minuts. Tot seguit, incorporeu-hi les gambes i deixeu-ho coure tapat durant 5 minuts més, i ja podreu emplatar-ho.