Mona de xocolata

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Ramon Morató
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Chocovic, s.a., fàbrica de xocolates

INGREDIENTS

  • 1 ou de xocolata
  • pa de pessic o bescuit
  • plomes per al guarniment
  • 200 g de xocolata negra
  • Per fer la trufa: 500 gr de nata líquida per muntar, 100 gr de xocolata negra i 40 gr de sucre
  • Per a l'almívar: 100 gr de sucre i 1/2 l d'aigua

PREPARACIÓ

  1. Primer de tot, i un cop tingueu la nata líquida bullida, aboqueu-hi el sucre i espereu que es dissolgui. Llavors poseu-hi la xocolata trossejada.
  2. Remeneu-ho, i quan tingueu una pasta homogènia, reserveu-la a la nevera durant 24 hores. Després munteu-la amb la batedora com si fos nata.
  3. D'altra banda, foneu la xocolata al bany maria per a fer els encenalls; un cop desfeta, aboqueu-la sobre el marbre, esteneu-la fent una capa ben fineta, espereu uns minuts que es refredi una mica i feu els encenalls. Reserveu-los en un plat.
  4. Tot seguit, obriu el bescuit per la meitat i unteu una de les cares amb l'almívar i després escampeu-hi la trufa pel damunt. Tapeu-ho amb l'altra part del bescuit i feu la segona capa seguint el mateix procediment.
  5. Per sobre poseu-hi el encenalls de xocolata cobrint tot el bescuit, i finalment, decoreu la mona amb un parell d'ous de xocolata i unes plomes.
Anar al contingut