Mona de Pasqua de llimona
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
PER AL PA DE PESSIC:
- 140 g de farina fluixa
- 100 g de sucre muscovat
- 50 g de sucre blanc
- 50 g de mantega
- 40 g de farina d'ametlla
- 70 g de nata líquida
- 5 g d'impulsor
- 2 ous
- PER A LA CREMA DE LLIMONA:
- 100 g de sucre blanc
- 60 g de mantega
- 50 ml de suc de llimona
- 5 g de midó de blat de moro
- 2 ous
PREPARACIÓ
- Comencem per fer la crema. Amb les varetes elèctriques blanquejarem 2 ous amb 100 g de sucre blanc. Un cop blanquejats, hi afegim 60 grams de mantega pomada i continuem blanquejant.
- Espremem una llimona fins a obtenir-ne 50 g de suc, ho colem i ho incorporem al bol dels ous, i integrem amb les varetes elèctriques. Espremem una mica més de suc de llimona i el barregem amb 5 g de midó de blat de moro, fins que quedi ben dissolt. Incorporem la barreja del suc i midó als ous blanquejats. Barregem perquè s'incorpori.
- Coem la crema: posem la barreja en un pot i fem que arrenqui el bull. Quan agafi la textura desitjada la retirem, la canviem de recipient i hi afegim una mica de ratlladura de llimona. Filmem la crema a pell i la reservem a la nevera.
- Per fer el pa de pessic comencem desfent 50 g de mantega en un bol (que no superi els 45 graus) i reservem.
- Blanquegem 2 ous en un bol amb 100 g de sucre muscovat i 50 g de sucre blanc. Un cop estigui integrat, hi afegim 40 g de farina d'ametlla 5 g d'impulsor o llevat químic, 70 ml de nata. I, per últim, tamisem 140 g de farina fluixa. Ho integrem tot amb les varetes i mentre es vagi fent, hi afegim la mantega calenta que teníem reservada i hi afegim un pols de sal.
- Preparem un motlle desmuntable, untant-lo de mantega i enfarinant-lo.
- Posem la massa al motlle i enfornem a 160 g durant 35 minuts. Un cop passada aquesta estona, traiem el pa de pessic del forn i desemmotllem en calent. Deixem refredar.
- Recuperem la crema de llimona que tenim a la nevera, li traiem el film i la triturem amb la batedora per aconseguir una textura més agradable. Posem la crema dins una mànega pastissera i decorem el pastís al gust.