Mona de Pasqua de llimona

  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES 

    PER AL PA DE PESSIC:

  • 140 g de farina fluixa
  • 100 g de sucre muscovat
  • 50 g de sucre blanc
  • 50 g de mantega
  • 40 g de farina d'ametlla
  • 70 g de nata líquida
  • 5 g d'impulsor
  • 2 ous
  •  

  • PER A LA CREMA DE LLIMONA:
  • 100 g de sucre blanc
  • 60 g de mantega
  • 50 ml de suc de llimona
  • 5 g de midó de blat de moro
  • 2 ous
  •  

PREPARACIÓ

  1. Comencem per fer la crema. Amb les varetes elèctriques blanquejarem 2 ous amb 100 g de sucre blanc. Un cop blanquejats, hi afegim 60 grams de mantega pomada i continuem blanquejant.  
  2. Espremem una llimona fins a obtenir-ne 50 g de suc, ho colem i ho incorporem al bol dels ous, i integrem amb les varetes elèctriques. Espremem una mica més de suc de llimona i el barregem amb 5 g de midó de blat de moro, fins que quedi ben dissolt. Incorporem la barreja del suc i midó als ous blanquejats. Barregem perquè s'incorpori.  
  3. Coem la crema: posem la barreja en un pot i fem que arrenqui el bull. Quan agafi la textura desitjada la retirem, la canviem de recipient i hi afegim una mica de ratlladura de llimona.  Filmem la crema a pell i la reservem a la nevera. 
  4. Per fer el pa de pessic comencem desfent 50 g de mantega en un bol (que no superi els 45 graus) i reservem.
  5. Blanquegem 2 ous en un bol amb 100 g de sucre muscovat i 50 g de sucre blanc. Un cop estigui integrat, hi afegim 40 g de farina d'ametlla 5 g d'impulsor o llevat químic, 70 ml de nata. I, per últim, tamisem 140 g de farina fluixa. Ho integrem tot amb les varetes i mentre es vagi fent, hi afegim la mantega calenta que teníem reservada i hi afegim un pols de sal. 
  6. Preparem un motlle desmuntable, untant-lo de mantega i enfarinant-lo.  
  7. Posem la massa al motlle i enfornem a 160 g durant 35 minuts. Un cop passada aquesta estona, traiem el pa de pessic del forn i desemmotllem en calent. Deixem refredar. 
  8. Recuperem la crema de llimona que tenim a la nevera, li traiem el film i la triturem amb la batedora per aconseguir una textura més agradable. Posem la crema dins una mànega pastissera  i decorem el pastís al gust. 
Anar al contingut