Molls amb salsa d'ametlles i compota de tomàquet

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Lola Salvador
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: La Sucursal, València

INGREDIENTS

  • 4 molls
  • 200 g de tomàquet madur
  • 200 g de ceba tendra
  • 100 g de pebrot vermell
  • 5 grans d'all
  • oli d'oliva
  • Per a la salsa d'ametlles:
  • 2 copes d'aigua
  • 2 copes de llet
  • 2 copes d'ametlles
  • 3 grans d'all
  • 1 cullera sopera de xerès
  • 1 cullera sopera d'oli
  • sal

PREPARACIÓ

Per començar, confiteu en una cassó amb oli el pebrot vermell pelat i tallat i la ceba. Quan la ceba estigui transparent, incorporeu-hi el tomàquet triturat i deixeu-ho coure
Per fer la salsa d'ametlles, poseu en un bol les ametlles, els alls pelats, el xerès, l'aigua i la sal. Tritureu-ho amb l'ajuda d'un túrmix mentre li aneu afegint l'oli. Després, coleu-ho i afegiu-hi la llet.

A continuació, marqueu els filets de moll en una paella amb oli.

I ja per acabar, emplateu la salsa d'ametlles i disposeu-hi un filet de moll a sobre. Cobriu-ho amb la compota i tapeu-ho amb un altre filet de moll. Podeu decorar el plat amb alfàbrega i pa sucat amb olivada.

Atenció: el temps d'elaboració és de 50 minuts, però cal preveure 12 hores perquè reposi la salsa.
Anar al contingut