Molls amb salsa d'ametlles i compota de tomàquet
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Lola Salvador
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: La Sucursal, València
INGREDIENTS
- 4 molls
- 200 g de tomàquet madur
- 200 g de ceba tendra
- 100 g de pebrot vermell
- 5 grans d'all
- oli d'oliva
- Per a la salsa d'ametlles:
- 2 copes d'aigua
- 2 copes de llet
- 2 copes d'ametlles
- 3 grans d'all
- 1 cullera sopera de xerès
- 1 cullera sopera d'oli
- sal
PREPARACIÓ
Per començar, confiteu en una cassó amb oli el pebrot vermell pelat i tallat i la ceba. Quan la ceba estigui transparent, incorporeu-hi el tomàquet triturat i deixeu-ho coure
Per fer la salsa d'ametlles, poseu en un bol les ametlles, els alls pelats, el xerès, l'aigua i la sal. Tritureu-ho amb l'ajuda d'un túrmix mentre li aneu afegint l'oli. Després, coleu-ho i afegiu-hi la llet.
A continuació, marqueu els filets de moll en una paella amb oli.
I ja per acabar, emplateu la salsa d'ametlles i disposeu-hi un filet de moll a sobre. Cobriu-ho amb la compota i tapeu-ho amb un altre filet de moll. Podeu decorar el plat amb alfàbrega i pa sucat amb olivada.
Atenció: el temps d'elaboració és de 50 minuts, però cal preveure 12 hores perquè reposi la salsa.
Per fer la salsa d'ametlles, poseu en un bol les ametlles, els alls pelats, el xerès, l'aigua i la sal. Tritureu-ho amb l'ajuda d'un túrmix mentre li aneu afegint l'oli. Després, coleu-ho i afegiu-hi la llet.
A continuació, marqueu els filets de moll en una paella amb oli.
I ja per acabar, emplateu la salsa d'ametlles i disposeu-hi un filet de moll a sobre. Cobriu-ho amb la compota i tapeu-ho amb un altre filet de moll. Podeu decorar el plat amb alfàbrega i pa sucat amb olivada.
Atenció: el temps d'elaboració és de 50 minuts, però cal preveure 12 hores perquè reposi la salsa.