Molls amb marinada de verdures
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Francesc Lladó
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Merlot, Tarragona
INGREDIENTS
- 4 molls
- 1 porro
- 3 pastanagues
- 2 cebes
- 6 mongetes perones
- 1 carbassó
- bleda-rave
- oli verge
- peles seques de taronja i llimona
- fulla de menta
- sal, pebre negre en gra
PREPARACIÓ
Per començar, poseu en un cassó la pastanaga, el porro, la bleda-rave, la mongeta i el carbassó tot tallat en juliana.
. Tireu-hi oli fins a cobrir-ho i deixeu-ho confitar. Després, afegiu-hi les peles seques de llimona i taronja, les fulles de menta tallades a trossos, la sal i el pebre i deixeu-ho coure durant uns 20 o 30 minuts.
Per fer les xips, fregiu la pastanga i la bleda-rave tallada en juliana en un altre cassó amb oli molt calent. Quan estigui ben cruixent, retireu-ho del foc, rectifiqueu-ho de sal i reserveu-ho en un plat amb paper absorbent.
A continuació, poseu en un bol els fetges dels molls, afegiu-hi sal, pebre i una mica d'oli i aixafeu-ho amb una forquilla.
Tot seguit, fregiu els molls començant per la banda de la pell en una paella molt calenta amb una mica d'oli i sal.
I ja per acabar, emplateu dos filets de moll al centre del plat, cobriu-los amb les verdures confitades, tapeu-ho amb dos filets de moll més i guarniu-ho, per sobre, amb les xips i amb l'oli de fetge de moll.
. Tireu-hi oli fins a cobrir-ho i deixeu-ho confitar. Després, afegiu-hi les peles seques de llimona i taronja, les fulles de menta tallades a trossos, la sal i el pebre i deixeu-ho coure durant uns 20 o 30 minuts.
Per fer les xips, fregiu la pastanga i la bleda-rave tallada en juliana en un altre cassó amb oli molt calent. Quan estigui ben cruixent, retireu-ho del foc, rectifiqueu-ho de sal i reserveu-ho en un plat amb paper absorbent.
A continuació, poseu en un bol els fetges dels molls, afegiu-hi sal, pebre i una mica d'oli i aixafeu-ho amb una forquilla.
Tot seguit, fregiu els molls començant per la banda de la pell en una paella molt calenta amb una mica d'oli i sal.
I ja per acabar, emplateu dos filets de moll al centre del plat, cobriu-los amb les verdures confitades, tapeu-ho amb dos filets de moll més i guarniu-ho, per sobre, amb les xips i amb l'oli de fetge de moll.