Molls amb escabetx de maduixot

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Xavier Franco
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Restaurant Saüc, Barcelona

INGREDIENTS

  • 2 molls de 500 g
  • 1 albergínia
  • 2 tomàquets Raff
  • 10 fulles d'alfàbrega
  • 00 g de maduixots
  • l d'oli d'oliva
  • amanides variades
  • sal i pebre
  • Per a l'escabetx:
  • 150 g de maduixots
  • 150 g de vinagre de Cabernet Sauvignon
  • 4 escalunyes
  • 1 got d'oli d'oliva

PREPARACIÓ

Per començar, poseu en un cassó el tomàquet sencer, les fulles d'alfàbrega, la sal i el pebre, cobriu-ho tot amb l'oli i deixeu-ho coure al forn durant una hora a 100 graus.

Quan estigui cuit, retireu el tomàquet, deixeu-lo refredar, talleu-lo per la meitat, traieu-ne les llavors i farciu-los amb els maduixots tallats a trossets molt petits.

Per fer l'escabetx, en un cassó amb una mica d'oli sofregiu l'escalunya picada. Quan estigui rossa, afegiu-hi el vinagre, remeneu-ho bé i poseu-hi els maduixots, que haureu triturat amb el túrmix, i l'oli d'oliva. Remeneu-ho tot bé, retireu-ho del foc i reserveu-ho.

A continuació, poseu l'albergínia en una safata, unteu-la amb oli, salpebreu-la i deixeu-la coure al forn durant una mitja hora a 170 graus. Quan estigui cuita, peleu-la i tritureu-la amb el túrmix.
Tot seguit, en una paella sense oli, salteu els molls salpebrats i untats amb oli.

Finalment, poseu els molls en una safata, cobriu-los amb l'escabetx i deixeu-los reposar un parell d'hores fora de la nevera.

I ja per acabar, emplateu el tomàquet, poseu-hi el moll a sobre i al costat l'albergínia triturada.
Anar al contingut