Mole manchamantel
- Programa: Cuines - programa
- Cuiner: Joan Bagur
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Oaxaca, Barcelona
- Dieta: Sense lactosa
- Informació nutricional -Obre
Incloure fruita a les preparacions és interessant per arribar als requeriments diaris necessaris de 2 a 3 racions de fruita i, a més, les enriqueixen en vitamines, minerals i fibra.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Ingredients per a 4 persones
- 100 g de ceba
- 2 alls
- 200 g de pinya
- 150 g de plàtan macho o del normal
- 2 g canyella
- 1 g de clau
- 1 g de pebre de Jamaica o de Tabasco
- 50 g de chile ancho sec
- 4 talls de 200 g de llom de porc
- Oli de blat de moro
- 10 g de sal
- 1 g de comí
- Per a l'acompanyament (opcional):
- flor de carbassó
- carbassons mini
- verdolaga
PREPARACIÓ
Estovem el chile en aigua calenta. Ho posem tot en un "metate", un altre tipus de morter, i ho anem molent/xafant.
Fem el mateix amb els ingredients frescos: la ceba, i l'all. Els pelem i tallem. Els torrem una mica i els molem amb el "metate". (Ens quedarà com una pasta).
Posem una cassola amb una mica d'aigua a bullir. Anem dissolent la pasta amb l'aigua. 30 minuts.
Saltem el llom en una paella amb oli i una mica de sal, que quedi daurada. L'afegim a la salsa de mole. Tallem la pinya i el plàtan a rodanxes petites. Afegim la pinya i el plàtan a la cassola. Ho deixem coure els 10 minuts finals.
Servim el llom amb la salsa en un plat.