“Mojito”

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Jordi Roca
  • Dificultat: Alta
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: El celler de Can Roca, Girona
  • Informació nutricional
    -Obre

    La menta fresca i la llima són rics en potassi, un mineral amb efecte diürètic que ajuda a eliminar retencions a líquids.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 160 g de pa de pessic en 4 talls
  • 1 copa de rom
  • Per a la sopa de llima:
  • 300 g de suc de llima
  • 3 g d'agar-agar
  • pell de dues llimes
  • 300 g d'almívar
  • Per a l'almívar:
  • 150 g d'aigua
  • 150 g de sucre
  • Per al granissat:
  • fulles de menta
  • 400 ml d'aigua
  • 100 ml d'aigua molt freda
  • 2 fulls de gelatina
  • 100 g de sucre

PREPARACIÓ

Per fer la sopa de llima, comenceu per fer un almívar: poseu l'aigua amb el sucre i l'agar-agar en un cassó al foc i quan bulli poseu-hi la pell de llima perquè s'infusioni. Després, coleu-ho, o traieu la pell amb unes pinces, afegiu-hi el suc de llima i deixeu-ho refredar a la nevera.

Per fer el granissat de menta, poseu a bullir l'aigua en un cassó i escaldeu-hi les fulles de menta durant 20 segons. Després, refredeu les fulles de menta, ràpidament, en aigua gelada per evitar que es perdi la clorofil·la i tritureu-les bé amb l'ajut d'una batedora potent. Després, coleu l'aigua de menta resultant i pressioneu bé per obtenir el màxim d'aigua possible.

A continuació, poseu els fulls de gelatina en un recipient amb aigua i gel.

Mentrestant, barregeu l'aigua de menta amb el sucre en un cassó al foc. Quan sigui calent afegiu-hi la gelatina escorreguda, escalfeu-ho a foc suau fins que es dilueixin bé tots els components i congeleu-ho durant unes 5 o 6 hores. Abans de servir, grateu la superfície del granissat amb l'ajut d'una cullera.

Finalment, mulleu el pa de pessic amb el rom.

I ja per acabar, serviu una cullerada de sopa de llima en una copa de vidre, col·loqueu el tall de pa de pessic sobre la sopa i afegiu-hi el granissat de menta.
Anar al contingut