Mirza ghasemi ("Revoltillo" d'albergínies) - Iran
- Programa: Karakia
- Cuina: Zahra Nassir, la Floresta
INGREDIENTS
- 5 albergínies
- 1 cabeça i mitja d'alls
- 4 ous
- 1 llauna de tomàquet triturat
- oli d'oliva
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Punxeu les albergínies amb una forquilla unes quantes vegades perquè, en coure, no es rebentin. Poseu-les directament sobre els fogons, amb el foc no gaire fort, com si les féssiu a la brasa, i que s'escalivin. Aneu-les girant de tant en tant. Un cop escalivades, deixeu-les refredar i peleu-les.
Peleu i trinxeu els alls ben menuts.
En una paella amb un raig d'oli, sofregiu-hi els alls trinxats i, després, afegiu-hi el tomàquet. Remeneu-ho de tant en tant i deixeu que es redueixi.
Trossegeu menuda la polpa de les albergínies i afegiu-la a la paella del sofregit. Deixeu que tot plegat faci xup-xup uns quants minuts.
Com que aquest és un plat que s'ha de servir just acabat de coure, podeu deixar aquest sofregit d'albergínies fet i, a l'últim moment, hi esclateu els ous. Remeneu-ho perquè es barregin amb les albergínies i vagin quallant, com si féssiu un "revoltillo".
Serviu-ho acompanyat de pa de pita calent.
Peleu i trinxeu els alls ben menuts.
En una paella amb un raig d'oli, sofregiu-hi els alls trinxats i, després, afegiu-hi el tomàquet. Remeneu-ho de tant en tant i deixeu que es redueixi.
Trossegeu menuda la polpa de les albergínies i afegiu-la a la paella del sofregit. Deixeu que tot plegat faci xup-xup uns quants minuts.
Com que aquest és un plat que s'ha de servir just acabat de coure, podeu deixar aquest sofregit d'albergínies fet i, a l'últim moment, hi esclateu els ous. Remeneu-ho perquè es barregin amb les albergínies i vagin quallant, com si féssiu un "revoltillo".
Serviu-ho acompanyat de pa de pita calent.