Miniclotxa
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Maria Rosa Vallespí
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Nou Moderno, Vilalba dels Arcs (Terra Alta)
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 4 minipanets de pa de pagès
- 4 tomàquets de penjar madurs
- 2 arengades (sardines de casco)
- olives negres empeltre
- oli d'oliva verge
- 1 gotim de raïm moscatell
PREPARACIÓ
Per començar, poseu els tomàquets en una safata i escaliveu-los al forn, prèviament preescalfat a 150 graus. Al mateix temps, escaliveu les arengades en una altra safata al forn. Quan estigui tot escalivat, peleu els tomàquets, talleu-los en quatre trossos, reserveu-los, i traieu les espines de les arengades, esmicoleu-les i reserveu-les també.
Per fer l'oli emulsionat d'oliva empeltre, traieu els pinyols de les olives, poseu la polpa de les olives en un bol amb oli verge i tritureu-ho tot amb el pímer fins que quedi com un puré.
Per muntar la miniclotxa, talleu els grans de raïm en porcions petites, talleu la part de dalt dels panets i traieu-ne la molla. Després, introduïu, en cada panet, intercaladament, trossos d'arengada i una mica de raïm, amaniu-ho amb un raig d'oli d'oliva, i poseu les miniclotxes uns minuts al forn a 150 graus abans de servir-les.
Mentrestant, poseu els tomàquets escalivats en un got petit de xarrup i amaniu-los amb una mica d'oli d'oliva d'empeltre pel damunt.
I ja per acabar, poseu la miniclotxa al centre del plat amb un raig d'oli d'oliva empeltre per sobre, guarniu el plat amb uns grans de moscatell i serviu-ho acompanyat del xarrup de tomàquet.
Per fer l'oli emulsionat d'oliva empeltre, traieu els pinyols de les olives, poseu la polpa de les olives en un bol amb oli verge i tritureu-ho tot amb el pímer fins que quedi com un puré.
Per muntar la miniclotxa, talleu els grans de raïm en porcions petites, talleu la part de dalt dels panets i traieu-ne la molla. Després, introduïu, en cada panet, intercaladament, trossos d'arengada i una mica de raïm, amaniu-ho amb un raig d'oli d'oliva, i poseu les miniclotxes uns minuts al forn a 150 graus abans de servir-les.
Mentrestant, poseu els tomàquets escalivats en un got petit de xarrup i amaniu-los amb una mica d'oli d'oliva d'empeltre pel damunt.
I ja per acabar, poseu la miniclotxa al centre del plat amb un raig d'oli d'oliva empeltre per sobre, guarniu el plat amb uns grans de moscatell i serviu-ho acompanyat del xarrup de tomàquet.