Milfulls de patates, poma i formatge tendre

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Montse Sorribes
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Cal Joan del Batlle, La Coma i la Pedra (Solsonès)

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 1 kg de patates “trumfos” del buffet
  • 400 g de nata líquida
  • 1 kg de pomes golden
  • 200 g de formatge tendre d'ovella
  • Variat de verdures de temporada:
  • 1 tall de carbassa
  • 1 carxofa
  • 4 brots de bròquil
  • 100 g espinacs
  • oli d'oliva verge
  • sal
  • pebre
  • Motlles individuals rodons o quadrats

PREPARACIÓ

Per començar, peleu les patates i talleu-les molt fines amb una mandolina. Seguidament, en una safata de dos centímetres d'alçada aneu posant-hi capes de patates fins omplir-la i amaniu cada capa de patates amb sal, pebre i un raig de nata líquida. Finalment, cobriu-ho tot amb més nata líquida i poseu la safata al forn, prèviament preescalfat, a170 graus durant 40 minuts

Mentrestant, peleu i talleu les pomes a quarts, poseu-les en una safata, amaniu-les amb un raig d'oli i poseu-la també al forn a 170 graus durant 30 minuts, quan les patates ja siguin cuites.

A continuació, feu una juliana de verdures i escaldeu en un cassó amb aigua bullint la carbassa, la carxofa, el bròquil i els espinacs cada una per separat i per aquest ordre. Després, saltegeu-ho tot junt en una paella, menys els espinacs, que els saltegeu sols, en una altra paella.

Tot seguit, per muntar el milfulls, agafeu un motlle metàl•lic, poseu-hi una capa de patata, una de poma, una altra de patata, una de formatge tallat a làmines molt fines i una altra de patata.

I ja per acabar, poseu el milfulls al centre del plat, desemmotlleu-lo i guarniu el plat amb les verdures saltejades.
Anar al contingut