Milfulls de coliflor i formatge
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
La coliflor és una verdura que aporta poques calories i quantitats considerables de fibra i mineralsAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
1 kg moniato ja rostit
500 g coliflor groga
500 g part blanca del porro ja rostida
250 g xampinyó portobello tallat a la bresa
250 g crema de formatge de cabra
750 ml llet fresca
200 ml nata
150 g mantega (pomada)
4 ous
Formatge de cabra curat (El Cingle)
1 gra d'all
Pa sard
Julivert
Pebre blanc
Sal
PREPARACIÓ
- Rostim un moniato al forn a 180 graus el temps necessari fins que comenci a treure els sucs. Aproximadament, uns 40 minuts. Quan en faltin 10, posem la part blanca d'uns porros --500 grams-- també a rostir.
- Posem les verdures rostides a l'olla a pressió. Hi posem 250 g de xampinyons portobello.
- Hi afegim 1 litre d'aigua. I tapem l'olla perquè es cogui 50 minuts --que es compten des que comença a xiular.
- Passat aquest temps, deixem que el caldo es refredi 3 hores.
- Passem el caldo per un colador fi reforçat amb un drap formatger o per una superbag.
- Posem un pot alt amb el brou al foc i el posem a bullir amb foc mitjà-alt perquè es vagi reduint fins que tingui una textura de mel.
- Posem a bullir 500 g de coliflor groga tallada a arbrets.
- Aboquem a la cassola 750 ml de llet fresca, 200 ml de nata de 35% de matèria grassa, un gra d'all pelat, 1 manat de julivert, una mica de sal i pebre blanc.
- Mig tapem la cassola i deixem que es cogui tot plegat 20 minuts a foc baix.
- Un cop bullit, descartem el julivert i separem sòlids i líquids per reservar-los. Per una banda, la coliflor i l'all, i per l'altra, la nata i la llet.
- Esperem que coliflor i llet baixin de temperatura.
- Separem clares i rovells de 4 ous.
- Posem en un bol mitjà els rovells, i en un recipient, les clares, que guardem a la nevera per fer servir en alguna altra recepta.
- Afegim 150 g de mantega al bol i pebre blanc, i blanquegem els rovells d'ou amb la mantega amb varetes elèctriques.
- Afegim al bol dels ous i la mantega 250 g de crema de formatge de cabra.
- Ho integrem tot amb la llengua pastissera i reservem.
- Triturem la coliflor bullida i hi afegim una mica de la barreja de llet i nata.
- Hi anem incorporant a poc a poc més llet i nata fins a tenir la textura d'una crema pastissera.
- Incorporem al bol la crema de coliflor i ho integrem amb la llengua pastissera.
- Ho posem en una mànega i ho deixem reposar 30 minuts a la nevera.
- Emplatem el milfulls amb una capa de crema de coliflor, un pis de pa sard, més crema de coliflor per sobre, un altre full de pa sard i una capa de crema per acabar.
- Acabem el plat amb un raig del brou reduït.