Milfulls de coliflor i formatge

  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    -Obre

    La coliflor és una verdura que aporta poques calories i quantitats considerables de fibra i mineralsAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 kg moniato ja rostit 

    500 g coliflor groga 

    500 g part blanca del porro ja rostida 

    250 g xampinyó portobello tallat a la bresa 

    250 g crema de formatge de cabra 

    750 ml llet fresca 

    200 ml nata 

    150 g mantega (pomada) 

    4 ous  

    Formatge de cabra curat (El Cingle) 

    1 gra d'all 

    Pa sard 

    Julivert 

    Pebre blanc 

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Rostim un moniato al forn a 180 graus el temps necessari fins que comenci a treure els sucs. Aproximadament, uns 40 minuts. Quan en faltin 10, posem la part blanca d'uns porros --500 grams-- també a rostir. 
  2. Posem les verdures rostides a l'olla a pressió. Hi posem 250 g de xampinyons portobello. 
  3. Hi afegim 1 litre d'aigua. I tapem l'olla perquè es cogui 50 minuts --que es compten des que comença a xiular. 
  4. Passat aquest temps, deixem que el caldo es refredi 3 hores.  
  5. Passem el caldo per un colador fi reforçat amb un drap formatger o per una superbag. 
  6. Posem un pot alt amb el brou al foc i el posem a bullir amb foc mitjà-alt perquè es vagi reduint fins que tingui una textura de mel.  
  7. Posem a bullir 500 g de coliflor groga tallada a arbrets. 
  8. Aboquem a la cassola 750 ml de llet fresca, 200 ml de nata de 35% de matèria grassa, un gra d'all pelat, 1 manat de julivert, una mica de sal i pebre blanc. 
  9. Mig tapem la cassola i deixem que es cogui tot plegat 20 minuts a foc baix. 
  10. Un cop bullit, descartem el julivert i separem sòlids i líquids per reservar-los. Per una banda, la coliflor i l'all, i per l'altra, la nata i la llet. 
  11. Esperem que coliflor i llet baixin de temperatura. 
  12. Separem clares i rovells de 4 ous.  
  13. Posem en un bol mitjà els rovells, i en un recipient, les clares, que guardem a la nevera per fer servir en alguna altra recepta. 
  14. Afegim 150 g de mantega al bol i pebre blanc, i blanquegem els rovells d'ou amb la mantega amb varetes elèctriques. 
  15. Afegim al bol dels ous i la mantega 250 g de crema de formatge de cabra.   
  16. Ho integrem tot amb la llengua pastissera i reservem. 
  17. Triturem la coliflor bullida i hi afegim una mica de la barreja de llet i nata. 
  18. Hi anem incorporant a poc a poc més llet i nata fins a tenir la textura d'una crema pastissera. 
  19. Incorporem al bol la crema de coliflor i ho integrem amb la llengua pastissera.  
  20. Ho posem en una mànega i ho deixem reposar 30 minuts a la nevera. 
  21. Emplatem el milfulls amb una capa de crema de coliflor, un pis de pa sard, més crema de coliflor per sobre, un altre full de pa sard i una capa de crema per acabar.  
  22. Acabem el plat amb un raig del brou reduït.  
Anar al contingut