Milfulls de bacallà i patata amb vinagreta
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jeroni Castell
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Les Moles
INGREDIENTS
- Per al milfulls de bacallà:
- 170 g de morro de bacallà dessalat
- 1 patata
- oli d'oliva
- sal Maldon
- Per a la vinagreta:
- 1/4 de l d'oli d'ametlla
- 50 g de vinagre balsàmic
- 25 g de pell de llimona confitada
- 35 g de pell de taronja confitada
- sal d'olives negres
- Per a la guarnició:
- amanida variada
- salsa de taronja sanguina (250 g de suc de taronja, 8 g de farina de blat de moro)
PREPARACIÓ
Per començar, talleu la patata a làmines molt fines i confiteu-la en una paella amb oli abundant.
Mentrestant, poseu el morro de bacallà en un cassó amb oli abundant i confiteu-lo al forn a 70 graus durant uns 15 minuts.
Per fer la vinagreta, barregeu en un bol l'oli d'ametlla, el vinagre balsàmic, la pell de taronja i llimona confitades i la sal d'olives negres.
Per fer el milfulls poseu en un motllo una capa de bacallà laminat, amaniu-lo amb la vinagreta, poseu-hi a sobre una capa de patata confitada i una mica de sal. Torneu a fer el mateix fins a omplir el motllo.
Per fer la salsa de taronja sanguina, escalfeu el suc de taronja en un cassó i barregeu-lo amb la farina de blat de moro.
I ja per acabar, feu un cordó de salsa de taronja a la base del plat, poseu el milfulls en un costat, a l'altre costat guarniu el plat amb una mica d'amanida i salseu-ho tot amb la vinagreta.
Mentrestant, poseu el morro de bacallà en un cassó amb oli abundant i confiteu-lo al forn a 70 graus durant uns 15 minuts.
Per fer la vinagreta, barregeu en un bol l'oli d'ametlla, el vinagre balsàmic, la pell de taronja i llimona confitades i la sal d'olives negres.
Per fer el milfulls poseu en un motllo una capa de bacallà laminat, amaniu-lo amb la vinagreta, poseu-hi a sobre una capa de patata confitada i una mica de sal. Torneu a fer el mateix fins a omplir el motllo.
Per fer la salsa de taronja sanguina, escalfeu el suc de taronja en un cassó i barregeu-lo amb la farina de blat de moro.
I ja per acabar, feu un cordó de salsa de taronja a la base del plat, poseu el milfulls en un costat, a l'altre costat guarniu el plat amb una mica d'amanida i salseu-ho tot amb la vinagreta.