Merengues de cafè

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Pastisseria Canal, Barcelona

INGREDIENTS

  • 3 clares d'ou
  • 75 g de sucre
  • 300 g de sucre (a punt de fil fort)
  • cafè concentrat
  • 1 gotet d'aigua per guarnir:
  • uns quants grans de cafè de xocolata

PREPARACIÓ

Per fer el xarop, poseu un cassó al foc amb aigua i sucre i remeneu-ho fins que el sucre estigui a punt de fil fort.
Mentrestant, poseu les clares a la batedora per muntar-les a punt de neu. Afegiu-hi el sucre restant i quan estigin muntades del tot, tireu-hi el xarop a poc a poc i sense deixar de batre. Deixeu-ho refredar una mica. Manualment, barregeu-hi el café. Poseu-ho dins la mànega pastissera i ompliu les terrines, primer fins a la meitat i després fins dalt. Poseu-ho al forn un parell de minuts a 180º. Per a la presentació del plat, podeu fer servir grans de cafè de xocolata.
Anar al contingut