Merenga coberta de xocolata

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    -Obre

    El cacau de la xocolata conté substàncies antioxidants i estimulants.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 200 g perles de xocolata

    30 g xocolata blanca

    110 g sucre

    40 g sucre morè

    30 g farina

    30 g mantega

    45 ml llet

    1 taronja

    1 llimona

    1 ou

    40 g clara d'ou

    20 ml aigua

    1 cullerada cacau en pols

    1 culleradeta impulsor

    Sal

PREPARACIÓ

  1. Per fer el pa de pessic de la base, comencem posant un raig de suc de llimona en un got on tenim 45 ml de llet. Deixem que es vagi tallant tota sola.
  2. En un bol, batem 30 g de mantega amb 40 g de sucre morè, fins que quedi tot ben integrat. Si teniu la mantega pomada, us serà més fàcil i si no, la talleu abans. Hi afegim un ou batut i l'incorporem amb les varetes. Ratllem la pell d'una taronja i l'integrem. Hi afegim llavors la llet tallada i ho integrem. Tamisem 30 g de farina, 1 culleradeta d'impulsor, 1 cullerada de cacau en pols, i ho integrem amb una vareta manual, amb suavitat, just perquè s'integrin els ingredients.
  3. Amb aquesta barreja, omplim 3 motlles de 10 cm de llarg per 3 cm d'ample. Si són de silicona, no us caldrà enllustrar-los abans amb mantega. Ho enfornem 15' a 180º.
  4. Els desenfornem i els deixem reposar 5' perquè els baixi la temperatura. Els desemmotllem i els col·loquem damunt d'una reixeta perquè no agafin humitat.
  5. Per fer la merenga, comencem fent un almívar: posem en un pot 110 g de sucre i 20 ml d'aigua. Ho portem a ebullició fins que arribi als 118º. Muntem 40 g de clares d'ou, amb un polsim de sal. A mig muntar, hi vessem l'almívar en forma de fil mentre continuem muntant. Ho reservarem a dins d'una mànega pastissera, amb broquet arrissat.
  6. Posem la merenga damunt de cada porció de pa de pessic, i ho duem al congelador 20'.
  7. Per fer la cobertura, desfem la xocolata negra i blanca en un bany Maria. Banyem cada pa de pessic, congelat, posant-lo de cap per avall per la part de la merenga dins la xocolata fosa, fins que quedin coberts. I ja els podem emplatar.
Anar al contingut