Melmelades de codony

  • Programa: Tot es mou
  • Cuina: Carme Ruscalleda
  • Dificultat: Baixa

INGREDIENTS

  • 1 quilo de codonys

    1 quilo de sucre

PREPARACIÓ

VERSIÓ MÉS DOLÇA

  1. Pelar el codony: tallar-lo en 4 o 8 parts per retirar la llavor que és molt dura i la pell
  2. Posar-los en aigua amb suc de llimona perquè no s'oxidi
  3. Bullir els grills de codony amb aigua, coberta, uns 15-20 minuts
  4. Barrejar el codony amb sucre a una proporció equivalent a 1 quilo de codony escorregut per un quilo de sucre
  5. Passar-lo pel passapurés
  6. Coure'l fins que aconseguim la textura densa de melmelada

 

VERSIÓ MENYS DOLÇA

  1. Pelar el codony: tallar-lo en 4 o 8 parts per retirar la llavor que és molt dura i la pell
  2. Posar-los en aigua amb suc de llimona perquè no s'oxidi
  3. Bullir els grills de codony amb aigua, coberta, uns 10 minuts
  4. Barrejar el codony amb sucre a una proporció equivalent a 1 quilo de codony escorregut per 600 grams de sucre
  5. Passar-lo pel passapurés
  6. Coure'l fins que aconseguim una textura similar a una compota

 

GELEA DE CODONY

  1. S'aprofiten les llavors i la pell del codony que hem utilitzat per fer les melmelades
  2. Bullir les llavors i la pell del codony amb aigua, coberta, uns 15-20 minuts
  3. Colem les llavors i la pell del codony per obtenir una aigua amb l'aroma i el gust del codony
  4. Barrejar l'aigua amb sucre a una proporció equivalent a un litre d'aigua bullida escorreguda per 600 grams de sucre
  5. Coure fins a obtenir una textura de mel
Anar al contingut