Medallons de rap amb angules i salsa de safrà

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Casimiro, Barcelona

INGREDIENTS

  • 800 g de rap
  • 80 g d'angules
  • fumet de rap
  • oli d'oliva
  • farina Per a la salsa de safrà:
  • 2 g de safrà
  • 2 escalunyes
  • 25 g de mantega
  • 1/2 copa de brandi
  • sal i pebre

PREPARACIÓ

Per a fer la salsa de safrà, comenceu posant en una paella la mantega.
Quan estigui desfeta, tireu-hi l'escalunya tallada ben petita i daureu-la. Després afegiu-hi el safrà, i quan la salsa ja tingui color, incorporeu-hi el brandi i flamegeu-ho. Deixeu-ho al foc fins que el brandi hagi reduït. Passat aquest temps, aboqueu-hi el fumet de peix i deixeu-ho bullir fins que redueixi. Tot seguit, afegiu-hi una mica de mantega i remeneu-ho bé. Enfarineu el rap (ja tallat) i fregiu-lo, 1 minut i mig per banda, en una paella amb poc oli. Un cop fregit, passeu-lo a la paella amb la salsa de safrà i deixeu-lo coure 1 minut més. Després traieu-lo del foc i talleu-lo en medallons de 3 centímetres de gruix, aproximadament. A continuació, incorporeu les angules a la paella de la salsa de safrà. Finalment, serviu els medallons de rap amb la salsa de safrà i les angules. Podeu acompanyar el plat amb mongetes i patates bullides.
Anar al contingut