Medallons de la nonna amb mantega de sàlvia
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Carla Rivali
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Botiga La italiana, Barcelona
INGREDIENTS
- Per a la massa:
- 500 g de farina blanca de blat dur 00
- 5 ous
- 100 g d'espinacs
- Clara d'ou
- Per al farcit:
- 250 g de vedella picada
- 100 g de botifarra crua
- 400 g de cebes
- Marduix
- 1 got de xerès
- Oli d'oliva
- 1 all
- 1 fulla de llorer
- Sal
- 100 g de formatge parmesà ratllat
- 3 ous
- 1 manat de bledes
- Per a la salsa:
- 100 g de mantega de llet crua d'ovella
- Fulles de sàlvia
- Encenalls de formatge parmesà
PREPARACIÓ
Per fer la salsa, poseu en un bol la mantega i deixeu-la escalfar a foc suau.
Quan estigui ben desfeta, afegiu-hi les fulles de sàlvia i deixeu-ho reduir durant una estona a foc molt suau.
Per fer el farcit, en una paella amb una mica d'oli sofregiu la ceba picada, l'all picat i el llorer. Quan estigui tot dauradet, poseu-hi la vedella picada i la botifarra desfeta i deixeu-ho coure una estona. Quan la carn també estigui ben daurada, afegiu-hi el xerès i el marduix, deixeu-ho coure un parell de minuts, rectifiqueu-ho de sal i poseu-ho tot a la Thermomix juntament amb el formatge parmesà, els ous i les bledes prèviament escaldades i tritureu-ho.
Per fer la massa, poseu a la Thermomix la farina, els ous i els espinacs prèviament escaldats i tritureu-ho durant un parell de minuts. A continuació, feu una bola amb la massa, tapeu-la amb un drap i deixeu-la reposar durant 20 minuts a temperatura ambient.
Tot seguit, estireu la massa amb un corró, talleu-la en làmines rectangulars, poseu-hi boletes de farcit a sobre, pinteu les vores amb clara d'ou, cobriu-ho amb una altra làmina de massa, talleu-ho en forma de quadrats, enganxeu bé les vores, amb una tassa de cafè feu la forma d'un medalló al mig del quadrat i poseu els medallons en un cassó amb aigua bullint i sal durant 3 o 4 minuts.
I ja per acabar, emplateu la salsa de mantega, poseu-hi els medallons a sobre i guarniu el plat amb uns encenalls de formatge parmesà.
Quan estigui ben desfeta, afegiu-hi les fulles de sàlvia i deixeu-ho reduir durant una estona a foc molt suau.
Per fer el farcit, en una paella amb una mica d'oli sofregiu la ceba picada, l'all picat i el llorer. Quan estigui tot dauradet, poseu-hi la vedella picada i la botifarra desfeta i deixeu-ho coure una estona. Quan la carn també estigui ben daurada, afegiu-hi el xerès i el marduix, deixeu-ho coure un parell de minuts, rectifiqueu-ho de sal i poseu-ho tot a la Thermomix juntament amb el formatge parmesà, els ous i les bledes prèviament escaldades i tritureu-ho.
Per fer la massa, poseu a la Thermomix la farina, els ous i els espinacs prèviament escaldats i tritureu-ho durant un parell de minuts. A continuació, feu una bola amb la massa, tapeu-la amb un drap i deixeu-la reposar durant 20 minuts a temperatura ambient.
Tot seguit, estireu la massa amb un corró, talleu-la en làmines rectangulars, poseu-hi boletes de farcit a sobre, pinteu les vores amb clara d'ou, cobriu-ho amb una altra làmina de massa, talleu-ho en forma de quadrats, enganxeu bé les vores, amb una tassa de cafè feu la forma d'un medalló al mig del quadrat i poseu els medallons en un cassó amb aigua bullint i sal durant 3 o 4 minuts.
I ja per acabar, emplateu la salsa de mantega, poseu-hi els medallons a sobre i guarniu el plat amb uns encenalls de formatge parmesà.