Medallons de la nonna amb mantega de sàlvia

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Carla Rivali
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Botiga La italiana, Barcelona

INGREDIENTS

  • Per a la massa:
  • 500 g de farina blanca de blat dur 00
  • 5 ous
  • 100 g d'espinacs
  • Clara d'ou
  • Per al farcit:
  • 250 g de vedella picada
  • 100 g de botifarra crua
  • 400 g de cebes
  • Marduix
  • 1 got de xerès
  • Oli d'oliva
  • 1 all
  • 1 fulla de llorer
  • Sal
  • 100 g de formatge parmesà ratllat
  • 3 ous
  • 1 manat de bledes
  • Per a la salsa:
  • 100 g de mantega de llet crua d'ovella
  • Fulles de sàlvia
  • Encenalls de formatge parmesà

PREPARACIÓ

Per fer la salsa, poseu en un bol la mantega i deixeu-la escalfar a foc suau.

Quan estigui ben desfeta, afegiu-hi les fulles de sàlvia i deixeu-ho reduir durant una estona a foc molt suau.

Per fer el farcit, en una paella amb una mica d'oli sofregiu la ceba picada, l'all picat i el llorer. Quan estigui tot dauradet, poseu-hi la vedella picada i la botifarra desfeta i deixeu-ho coure una estona. Quan la carn també estigui ben daurada, afegiu-hi el xerès i el marduix, deixeu-ho coure un parell de minuts, rectifiqueu-ho de sal i poseu-ho tot a la Thermomix juntament amb el formatge parmesà, els ous i les bledes prèviament escaldades i tritureu-ho.

Per fer la massa, poseu a la Thermomix la farina, els ous i els espinacs prèviament escaldats i tritureu-ho durant un parell de minuts. A continuació, feu una bola amb la massa, tapeu-la amb un drap i deixeu-la reposar durant 20 minuts a temperatura ambient.

Tot seguit, estireu la massa amb un corró, talleu-la en làmines rectangulars, poseu-hi boletes de farcit a sobre, pinteu les vores amb clara d'ou, cobriu-ho amb una altra làmina de massa, talleu-ho en forma de quadrats, enganxeu bé les vores, amb una tassa de cafè feu la forma d'un medalló al mig del quadrat i poseu els medallons en un cassó amb aigua bullint i sal durant 3 o 4 minuts.

I ja per acabar, emplateu la salsa de mantega, poseu-hi els medallons a sobre i guarniu el plat amb uns encenalls de formatge parmesà.
Anar al contingut