Mató marinat al plat
- Programa: Cuina x solters
- Cuina: Isma Prados
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- Per persona:
- 150 g de mató
- 100 g d'arròs salvatge
- 2 nous
- 5 tomàquets petits i madurs
- 2 carxofes
- 2 cullerades d'oli de nous
- _ culleradeta de mel
- _ copeta de vinagre de mel
- 1 culleradeta d'orenga seca
PREPARACIÓ
Preparació: 10 minuts
Cocció: 10 minuts
1. Poseu el mató a la nevera perquè agafi consistència.
2. Poseu els 100 g d'arròs salvatge al foc en una paella ampla i deixeu que esclati com si fossin crispetes.
3. Peleu les carxofes i poseu-les amb una mica d'aigua amb vinagre i farina. Després, bulliu-les amb aquest mateix suc, però amb un paper absovent al damunt i poseu-lo al punt de sal. Deixeu que es refredin a dins del suc.
4. Prepareu la vinagreta:
Poseu l'oli en un bol.
Afegiu-hi la mel.
Afegiu-hi les nous esmicolades.
Afegiu-hi el vinagre de mel.
Torreu les fulles d'orenga i afegiu-les a la vinagreta.
Incorporeu-hi les carxofes i els tomàquets tallats a grills.
5. Talleu el mató a làmines i poseu-les a la base del plat.
6. Poseu-hi la la marinada i les crispetes d'arròs al damunt i llestos
Cocció: 10 minuts
1. Poseu el mató a la nevera perquè agafi consistència.
2. Poseu els 100 g d'arròs salvatge al foc en una paella ampla i deixeu que esclati com si fossin crispetes.
3. Peleu les carxofes i poseu-les amb una mica d'aigua amb vinagre i farina. Després, bulliu-les amb aquest mateix suc, però amb un paper absovent al damunt i poseu-lo al punt de sal. Deixeu que es refredin a dins del suc.
4. Prepareu la vinagreta:
Poseu l'oli en un bol.
Afegiu-hi la mel.
Afegiu-hi les nous esmicolades.
Afegiu-hi el vinagre de mel.
Torreu les fulles d'orenga i afegiu-les a la vinagreta.
Incorporeu-hi les carxofes i els tomàquets tallats a grills.
5. Talleu el mató a làmines i poseu-les a la base del plat.
6. Poseu-hi la la marinada i les crispetes d'arròs al damunt i llestos