Matar panir (Guisat de pèsols i arròs amb formatge fresc) - Índia

imatge de recurs
  • Programa: Karakia
  • Cuina: Jivan Vismay, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1 got d'arròs basmati
  • 2 gots d'aigua
  • 200 g de pèsols
  • 2 cebes mitjanes
  • 4 tomàquets madurs
  • panir (formatge fresc)
  • crema de llet
  • coriandre en pols
  • cardamom
  • gingebre
  • cúrcuma
  • 5-6 alls
  • comí
  • oli i sal

PREPARACIÓ

Peleu els alls i trinxeu-los no gaire petits. Peleu i piqueu les cebes i reserveu-les.
Talleu un tros d'arrel de gingebre, peleu-la i matxuqueu-la en un morter.
Escaldeu els tomàquets, peleu-los i reserveu-los (si ho preferiu, i us voleu estalviar feina, podeu canviar-los per tomàquets sencers en conserva).
En una cassola una mica alta (tipus wok) amb un raig d'oli (si en trobeu, utilitzeu oli de mostassa, de coco, de cacauet o bé ghee) poseu-hi a sofregir unes quantes llavors de comí i els alls trinxats; quan s'hagi enrossit una mica, afegiu-hi la ceba i continueu remenant el sofregit tota l'estona amb una cullera de fusta. Quan la ceba estigui llesta, poseu-hi dues culleradetes de cúrcuma i una de coriandre en pols. Remeneu-ho i abaixeu el foc perquè no es cremi.
Quan el sofregit amb les espècies ja no absorbeixi l'oli, vol dir que ja estan a punt; llavors afegiu-hi els tomàquets triturats i remeneu-ho. Rectifiqueu-ho de sal i incorporeu els pèsols a la cassola i una mica més de mig got d'aigua. Remeneu-ho i deixeu-ho coure, amb la cassola tapada, a foc lent. Talleu el formatge fresc a tires i, al cap d'uns quants minuts, afegiu-lo als pèsols juntament amb una culleradeta de gingebre matxucat i un raig de crema de llet.
Mentre aquest guisat acaba de coure, prepareu l'arròs basmati: poseu un got d'arròs i dos gots d'aigua en una olleta. Aromatitzeu-lo amb una mica de canyella (esmicolant-ne un trosset d'un canó) i un parell de llavors de cardamom.
Tapeu l'olleta i deixeu que cogui a foc ben lent. Quan l'arròs s'hagi begut tota l'aigua i els grans quedin solts, estarà al punt.
Serviu cada plat posant-hi la meitat guisat de pèsols i l'altra meitat, arròs basmati.
Anar al contingut