Matambre (Vedella farcida) - Argentina
- Programa: Karakia
- Cuina: Àngel Gianfrancesco, Manresa
INGREDIENTS
- 1 matambre (el tall de sota les costelles) d'1 kg o 1'5 kg
- cansalada viada
- pebre negre
- ají mòlt
- orenga
- sal
- aigua
- 2 pastanagues
- 3 ous durs
PREPARACIÓ
De primer cal que netegeu bé el tall del greix que pugui portar.
Esteneu-lo i condimenteu-lo amb sal, pebre, orenga i ají mòlt.
A sobre, poseu-hi uns quants talls de cansalada viada, les pastanagues i els ous durs.
Enrotlleu la carn amb molta cura per evitar que els ingredients del farciment s'escapin i lligueu el rotllo de carn amb fil d'empalomar.
En una olla ampla escalfeu-hi força aigua, enriquida amb una mica de brou (o, si no en teniu, aigua amb sal) i, quan bulli, introduïu-hi el rotllo de matambre (l'aigua ha de cobrir la carn).
Deixeu que hi cogui fins que sigui tendre i ja el tindreu a punt.
Abans de tallar-lo és millor que el deixeu refredar uns 10 minuts.
Esteneu-lo i condimenteu-lo amb sal, pebre, orenga i ají mòlt.
A sobre, poseu-hi uns quants talls de cansalada viada, les pastanagues i els ous durs.
Enrotlleu la carn amb molta cura per evitar que els ingredients del farciment s'escapin i lligueu el rotllo de carn amb fil d'empalomar.
En una olla ampla escalfeu-hi força aigua, enriquida amb una mica de brou (o, si no en teniu, aigua amb sal) i, quan bulli, introduïu-hi el rotllo de matambre (l'aigua ha de cobrir la carn).
Deixeu que hi cogui fins que sigui tendre i ja el tindreu a punt.
Abans de tallar-lo és millor que el deixeu refredar uns 10 minuts.