Mar i muntanya de conill

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Teresa Olivella
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cata 1.81, Barcelona

INGREDIENTS

  • 4 lloms de conill
  • oli de carbó
  • 4 carxofes
  • potes de calamar
  • oli, sal i pebre, julivert
  • Per al romesco:
  • 1 pebrot escalivat
  • 2 nyores
  • 1 ceba petita escalivada
  • 1 tomàquet escalivat
  • 1 cabeça d'alls escalivada
  • 60 g d'avellanes
  • 1 copa de vinagre
  • 1 tassa d'oli d'oliva
  • aigua

PREPARACIÓ

Per començar, poseu en un bol els lloms de conill i marineu-los amb l'oli de carbó i una mica de sal i pebre durant una mitja hora.
Per fer el romesco, poseu a la Thermomix la polpa de les nyores, el pebrot, la ceba, el tomàquet, els alls, el vinagre, l'aigua i l'oli.

A continuació, en una paella sense oli, fregiu-hi el conill fins que estigui ben daurat.

Mentrestant, en una altra paella sense oli, fregiu-hi les potes de calamar salpebrades i amb una mica de julivert.

Finalment, per fer les xips de carxofa, talleu les carxofes a làmines molt primes i fregiu-les en una paella amb oli abundant i molt calent.

I ja per acabar, feu una base de romesco al centre del plat, a un costat poseu-hi el conill i a l'altre les potes de calamar. Podeu guarnir el plat amb les xips de carxofa i amb una mica de julivert i d'oli de carbó.
Anar al contingut