Mandonguilles de rap
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Margaret Nofre
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Sant Carles, Tortosa
INGREDIENTS
- 1 cua de rap
- 1 llesca de pa
- 1 got de llet
- 1/2 gra d'all
- 1 ou
- julivert
- pebre blanc
- farina
- sal
- oli Per a la salsa:
- ceba
- tomàquet
- julivert
- all
PREPARACIÓ
Per fer la massa, trinxeu a talls ben petits la cua de rap sense pell ni espina.
Després, poseu-la en un bol, afegiu-hi el pa remullat amb llet, l'ou, el julivert, la sal, el pebre i l'all picat i barregeu-ho bé. Deixeu-ho reposar a la nevera durant una horeta perquè agafi consistència. Tot seguit, feu mandonguilles amb la massa ajudant-vos d'un estri per fer boles de gelat. Enfarineu les mandonguilles i fregiu-les una mica en una paella amb oli. A continuació, retireu les mandonguilles del foc i traieu una mica de l'oli que heu utilitzat. En aquesta mateixa paella, sofregiu la ceba picada, el tomàquet trinxat, l'all trinxat i el pebre. Remeneu-ho i incorporeu-hi la farina. Quan la farina estigui sofregida, afegiu-hi l'aigua, les mandonguilles, la sal i el julivert, i deixeu-ho coure durant uns 10 minuts tapat.
Després, poseu-la en un bol, afegiu-hi el pa remullat amb llet, l'ou, el julivert, la sal, el pebre i l'all picat i barregeu-ho bé. Deixeu-ho reposar a la nevera durant una horeta perquè agafi consistència. Tot seguit, feu mandonguilles amb la massa ajudant-vos d'un estri per fer boles de gelat. Enfarineu les mandonguilles i fregiu-les una mica en una paella amb oli. A continuació, retireu les mandonguilles del foc i traieu una mica de l'oli que heu utilitzat. En aquesta mateixa paella, sofregiu la ceba picada, el tomàquet trinxat, l'all trinxat i el pebre. Remeneu-ho i incorporeu-hi la farina. Quan la farina estigui sofregida, afegiu-hi l'aigua, les mandonguilles, la sal i el julivert, i deixeu-ho coure durant uns 10 minuts tapat.