Mandonguilles de mató i bledes

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Jordi Vilà
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Alkimia, Barcelona

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 8 fulles de bledes
  • 2 alls
  • 10 g de gingebre
  • 1 bitxo
  • romaní
  • 20 g de nous
  • oli
  • Per a les mandonguilles:
  • 300 g de mató
  • 1 clara d'ou (40 g)
  • ratlladura 1/2 llimona
  • 50 g de farina
  • sal
  • pebre

PREPARACIÓ

Per fer les mandonguilles, poseu les clares d'ou en un bol i deixateu-les amb

unes varetes manuals. Després, afegiu-hi el mató, la farina, salpebreu-ho, barregeu-ho tot bé, ratlleu la pell de la llimona pel damunt, torneu-ho a barrejar i de la pasta resultant feu-ne mandonguilles.

A continuació, poseu un cassó al foc amb aigua i sal, passeu les mandonguilles per farina blanca, opcionalment si us han quedat massa toves, coeu-les durant un parell de minuts sense que l'aigua arribi a bullir, i escorreu-les i reserveu-les.

Seguidament, en la mateixa aigua, ara bullint, escaldeu les fulles de bledes durant un minut i escorreu-les i reserveu-les. Després, els troncs de les bledes, repelats, bulliu-los uns 3 o 4 minuts en la mateixa aigua, talleu-los en bastonets i reserveu-los.

Tot seguit, piqueu l'all i el gingebre molt fins amb un ganivet i poseu-los en una altra cassola al foc amb una mica d'oli i bitxo. Abans que l'all agafi color, afegiu-hi els bastonets de bledes, juntament amb el romaní, doneu-hi uns tombs, poseu-hi les fulles de les bledes, deixeu que es coguin lleugerament, uns segons, i corregiu-ho de sal.

I ja per acabar, passeu les bledes amb l'all i el gingebre a una safata, poseu-hi les mandonguilles a sobre, decoreu-ho amb les nous esmicolades amb les mans i si ho voleu més calent, abans de servir-ho, doneu-hi un cop d'escalfor al forn, preescalfat a 180 graus, durant un o dos minuts.
Anar al contingut