Mandonguilles amb sipionets
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Pau Corderas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Paella Bar Boqueria
- Dieta: Per a esportistes
- Informació nutricional -Obre
La sèpia és un cefalòpodes ric en proteïnes i en minerals com el fòsfor, el potassi, el magnesi, i pobre en greixos.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Ingredients per a 4 persones:
- 400 g de carn picada de vedella
- 400 g de carn picada de porc
- 2 rovells d'ou
- 1 gran d'all
- molla de pa
- 150 ml de llet (per remullar el pa)
- farina (per empanar les mandonguilles)
- sal i pebre
- oli d'oliva
- 25 g de sipionets frescos
- 2 cebes de Figueres mitjanes
- 1 pebrot vermell
- 2 c/s de sofregit de tomàquet
- 400 ml de vi blanc
- 1 l de fumet de peix de roca
- sal i pebre negre mòlt
- Per a la picada:
- 50 g d'ametlles pelades torrades
- 50 g d'avellanes pelades torrades
- 1 gra d'all
- 2 melses de sèpia
- julivert
- 4 carquinyolis
PREPARACIÓ
Per començar, poseu en un bol les carns picades, el pa prèviament remullat en llet, un gra d'all picat, els rovells d'ou i un polsim de sal i pebre, i barregeu-ho bé amb les mans. Seguidament, formeu unes pilotes d'uns 50 grams, arrebosseu-les lleugerament amb farina, fregiu-les en una paella amb oli abundant, perquè quedin marcades per fora i crues per dins, retireu-les del foc i reserveu-les en un plat.
A continuació, en una cassola ampla i una mica fonda, amb un raig d'oli, sofregiu la ceba tallada a dauets durant uns 10 minuts. Després, afegiu-hi el pebrot tallat ben petitó i deixeu-ho coure tot junt durant 30 minuts aproximadament. Passat aquest temps, incorporeu-hi el sofregit de tomàquet, el vi blanc i les mandonguilles i deixeu-ho coure durant 10 minuts perquè el vi redueixi i s'evapori l'alcohol. Tot seguit, afegiu-hi el fumet, tapeu la cassola i deixeu-ho coure a foc moderat 35 o 40 minuts. Per fer la picada, fregiu les avellanes i les ametlles en una paella amb una mica d'oli, poseu-les en un got de túrmix juntament amb un gra d'all pelat, el julivert, els carquinyolis, una mica de fumet i l'interior de les melses de sèpia i tritureu-ho tot.
Passats el 35, 40 minuts, afegiu la picada a la cassola, rectifiqueu-ho de sal i pebre, deixeu-ho coure tot junt durant 10 minuts més i reserveu-ho a la nevera durant tota una nit.
L'endemà, extraieu la "ploma" dels sipionets, salteu-los en una paella antiadherent ben calenta amb un raig d'oli i un polsim de sal, poseu-los a la cassola de les mandonguilles i escalfeu el guisat.
I ja per acabar, emplateu el guisat i podeu guarnir-lo amb unes xips de julivert que haureu fregit abans.
A continuació, en una cassola ampla i una mica fonda, amb un raig d'oli, sofregiu la ceba tallada a dauets durant uns 10 minuts. Després, afegiu-hi el pebrot tallat ben petitó i deixeu-ho coure tot junt durant 30 minuts aproximadament. Passat aquest temps, incorporeu-hi el sofregit de tomàquet, el vi blanc i les mandonguilles i deixeu-ho coure durant 10 minuts perquè el vi redueixi i s'evapori l'alcohol. Tot seguit, afegiu-hi el fumet, tapeu la cassola i deixeu-ho coure a foc moderat 35 o 40 minuts. Per fer la picada, fregiu les avellanes i les ametlles en una paella amb una mica d'oli, poseu-les en un got de túrmix juntament amb un gra d'all pelat, el julivert, els carquinyolis, una mica de fumet i l'interior de les melses de sèpia i tritureu-ho tot.
Passats el 35, 40 minuts, afegiu la picada a la cassola, rectifiqueu-ho de sal i pebre, deixeu-ho coure tot junt durant 10 minuts més i reserveu-ho a la nevera durant tota una nit.
L'endemà, extraieu la "ploma" dels sipionets, salteu-los en una paella antiadherent ben calenta amb un raig d'oli i un polsim de sal, poseu-los a la cassola de les mandonguilles i escalfeu el guisat.
I ja per acabar, emplateu el guisat i podeu guarnir-lo amb unes xips de julivert que haureu fregit abans.