Mandocas (Rosquilles de plàtan i formatge) - Maracaibo, Veneçuela

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Gleysi Garcia Adrianza, l'Hospitalet de Llobregat
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Dieta: Sense gluten

INGREDIENTS

  • 2 tasses de farina de blat de moro
  • 1/2 kg de panela de papelón (sucre de canya)
  • 1/2 kg de formatge criollo (fresc)
  • 1 plàtan mascle ben madur
  • 1 tros de queso de año (formatge sec)
  • oli de gira-sol

PREPARACIÓ

Peleu i talleu a rodanxes el plàtan mascle.
Trossegeu el tros de panela tan menut com pugueu, us anirà millor per desfer-lo. El podeu ratllar amb un ganivet, com va fer la Gleysi.
Poseu els trossos de plàtan en un cassó al foc, amb aigua, que quedin tot just coberts.
Ratlleu el formatge criollo i reserveu-lo.
Per fer la massa, poseu en un bol la farina de blat de moro, la panela ratllada, el formatge criollo ratllat, un pessic de sal i aigua (la que admeti la farina). Pasteu-ho a mà per controlar la consistència de la massa.
Un cop el plàtan sigui cuit, escorreu-lo i aixafeu-lo amb una forquilla, com si féssiu un puré. Barregeu aquest puré de plàtan amb la massa i treballeu-la a mà una mica més, que quedi ben integrat.
Per fer les mandocas aneu agafant boletes de massa, allargueu cada bola fent un cilindre, de més o menys un dit de gruix, i doblegueu-lo ajuntant-ne els extrems. Premeu-los amb força pinçant amb els dits perquè quedi una rosquilla ben tancada.
Poseu abundant oli de gira-sol en una paella i aneu-hi fregint les mandocas per tandes, procurant que l'oli no perdi temperatura i controlant que les rosquilles no s'obrin. En pocs minuts les tindreu fregides, amb un bonic color daurat.
Serviu aquestes rosquilles acompanyades de talls de formatge criollo (formatge fresc).
 
Nota:
Si voleu unes mandocas més saboroses, barregeu-hi també un tros de formatge sec ratllat, un queso de año veneçolà quan hi poseu el formatge fresc.
 
Anar al contingut