Mandarines marinades
- Programa: Cuina x solters
- Cuina: Isma Prados
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- (Per a nens)
- 1,5 kg de mandarines madures
- 100 g de sucre moreno
- 100 cl d'aigua
- 1 manat de fulles de menta fresques
- 2 cullerades de confitura de taronja amarga
PREPARACIÓ
Preparació: 10 minuts
Cocció: 3 minuts de fer el xarop
Ingredients (per a la mainada)
Procediment:
1. Poseu el sucre i l'aigua en un cassó i feu-ho bullir. Quan el sucre estigui completament desfet, traieu-ho del foc i afegiu-hi la fulla neta de menta. Desfeu-hi la confitura de taronja amarga. Tapeu el cassó i espereu que es refredi el xarop. Un cop fred, tritureu-ho amb la batedora elèctrica per triturar les fulles de menta. Reserveu-ho.
2. Peleu les mandarines i netegeu-les de tots els nervis blancs que envolten els grills.
3. Amb un pelador, feu un munt de pells de mandarina, sense la part blanca que fa amargar. Poseu el forn a 80º, i fiqueu-hi les pells fins que siguin ben seques. Un cop estiguin absolutament deshidratades, tritureu-les fins aconseguir una pols de pell de mandarina.
4. Talleu els grills de mandarina pel mig, de tal manera que comencin a segregar el seu suc de manera progressiva.
5. Poseu-les en un bol, i afegiu-hi el xarop. Deixeu que macerin fins a conjuntar els sabors.
6. Per últim, quan ho emplateu, poseu pols de mandarina per decorar el plat, o el bol, però també al damunt de la fruita, li donarà una potència aromàtica bestial.
Cocció: 3 minuts de fer el xarop
Ingredients (per a la mainada)
Procediment:
1. Poseu el sucre i l'aigua en un cassó i feu-ho bullir. Quan el sucre estigui completament desfet, traieu-ho del foc i afegiu-hi la fulla neta de menta. Desfeu-hi la confitura de taronja amarga. Tapeu el cassó i espereu que es refredi el xarop. Un cop fred, tritureu-ho amb la batedora elèctrica per triturar les fulles de menta. Reserveu-ho.
2. Peleu les mandarines i netegeu-les de tots els nervis blancs que envolten els grills.
3. Amb un pelador, feu un munt de pells de mandarina, sense la part blanca que fa amargar. Poseu el forn a 80º, i fiqueu-hi les pells fins que siguin ben seques. Un cop estiguin absolutament deshidratades, tritureu-les fins aconseguir una pols de pell de mandarina.
4. Talleu els grills de mandarina pel mig, de tal manera que comencin a segregar el seu suc de manera progressiva.
5. Poseu-les en un bol, i afegiu-hi el xarop. Deixeu que macerin fins a conjuntar els sabors.
6. Per últim, quan ho emplateu, poseu pols de mandarina per decorar el plat, o el bol, però també al damunt de la fruita, li donarà una potència aromàtica bestial.