Magret d'ànec amb moniato al caliu
- Programa: Cuina x solters
- Cuina: Isma Prados
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- Per a dues persones:
- 1 magret d'ànec
- 50 cc d'oli de nous
- 1 beina de vainilla fresca o unes gotes d'essència de vainilla
- 3 moniatos
PREPARACIÓ
1. Marqueu el magre per la part de la pell per evitar que es rebregui durant la cocció amb uns talls poc profunds i dibuixant uns quadradets.
2. Talleu els moniatos pel mig longitudinalment i buideu-los de carn amb una cullera. Reserveu-la.
3. Escalfeu lleugerament l'oli de nous en un cassó.
La pregunta: com traiem la vainila de la seva beina?
Li podem extreure les llavors de dins de la següent manera:
4. Amb la punta d'un ganivet afilat, obriu longitudinalment la beina sense arribar a perforar la beina per la part de sota, com si baixéssiu una cremallera d'un sac de dormir...
5. Fiqueu la fulla del ganivet a dins, i gireu el ganivet 90º, aconseguint de separar les parets de la beina enfora.
6. Arrossegueu el ganivet, tot arrossegant una pasta negra que us quedarà adherida a la fulla del ganivet. Ja ho teniu a les mans, o millor dit, a la fulla.
Procediment 2 (3')
7. Introduïu la pasta que heu extret de la vainilla a dins de l'oli, i deixeu que confiti a foc molt baix durant una bona estona.
8. Feu el magret volta i volta, però reserveu una mica del greix que deixa anar.
9. Poseu el magret al damunt d'un paper assecant per xuclar-li la sang mentre salteu la carn del moniato amb la mica de greix que havíem reservat.
10. Emplateu el moniato al mig del plat, talleu el magret d'ànec en escalopins i presenteu-lo en forma de vano al damunt del moniato.
11. Salseu amb l'oli, i poseu uns flocs de sal gruixuda pel damunt...bon appetit.
2. Talleu els moniatos pel mig longitudinalment i buideu-los de carn amb una cullera. Reserveu-la.
3. Escalfeu lleugerament l'oli de nous en un cassó.
La pregunta: com traiem la vainila de la seva beina?
Li podem extreure les llavors de dins de la següent manera:
4. Amb la punta d'un ganivet afilat, obriu longitudinalment la beina sense arribar a perforar la beina per la part de sota, com si baixéssiu una cremallera d'un sac de dormir...
5. Fiqueu la fulla del ganivet a dins, i gireu el ganivet 90º, aconseguint de separar les parets de la beina enfora.
6. Arrossegueu el ganivet, tot arrossegant una pasta negra que us quedarà adherida a la fulla del ganivet. Ja ho teniu a les mans, o millor dit, a la fulla.
Procediment 2 (3')
7. Introduïu la pasta que heu extret de la vainilla a dins de l'oli, i deixeu que confiti a foc molt baix durant una bona estona.
8. Feu el magret volta i volta, però reserveu una mica del greix que deixa anar.
9. Poseu el magret al damunt d'un paper assecant per xuclar-li la sang mentre salteu la carn del moniato amb la mica de greix que havíem reservat.
10. Emplateu el moniato al mig del plat, talleu el magret d'ànec en escalopins i presenteu-lo en forma de vano al damunt del moniato.
11. Salseu amb l'oli, i poseu uns flocs de sal gruixuda pel damunt...bon appetit.