Magret d'ànec amb cireres

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gerard Solís
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El Racó, Sant Climent de Llobregat

INGREDIENTS

  • Ingredients per a 4 persones:
  • 2 magrets de 400 g
  • 1/2 carcassa d'ànec
  • 400 g de cireres
  • 1/2 ceba
  • 1 tija d'api
  • 1 pastanaga
  • 1 porro
  • 1 branqueta de farigola
  • 2 tomàquets madurs
  • 1/2 got de vi de Porto
  • 1/2 got de vi negre
  • 1/2 got d vi ranci
  • 1/2 l d'aigua
  • oli d'oliva
  • flor de sal
  • pebre

PREPARACIÓ

Per fer la salsa enrossiu en una cassola amb oli la carcassa, la ceba, la pastanaga, l'api, el porro, el tomàquet, tot tallat ben petit, i la farigola.
Quan estigui tot ben ros, afegiu-hi el vi negre i el Porto i deixeu-ho reduir a la meitat. Després poseu-hi l'aigua i deixeu-ho coure durant una hora fins que quedi ben reduït. Coleu la salsa amb un colador xinès.

Mentrestant salpebreu el magret per les dues bandes i enrossiu-lo en una paella, començant per la banda de la pell. Després gireu-lo i feu-lo coure per l'altra banda. Tot seguit reserveu el magret i traieu el greix que sobra de la paella.

A continuació a la mateixa paella en què heu daurat el magret, fregiu-hi les cireres. Quan hagin deixat anar una mica d'aigua, ruixeu-les amb el vi ranci i deixeu-ho reduir. Afegiu-hi la salsa i que cogui una estona més.

Escalopeu el magret i emplateu-lo. Finalment salsegeu el magret amb la salsa de cireres i podeu guarnir el plat amb unes quantes patates xips.
Anar al contingut