Maduixes amb xocolata blanca, taronja confitada i alfàbrega
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Miquel Aldana
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Tres Macarrons, El Masnou
- Informació nutricional -Obre
Les maduixes son font d'antioxidants com els flavonoides, pigment natural que li proporciona el seu color vermell, i vitamina C, de la que te més quantitat que la pròpia taronja.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 400 grs de maduixes del Maresme ben vermelles
- 225 g de xocolata blanca
- 125 g de iogurt natural sense sucre
- 10 g d'alfàbrega fresca ( i 1 fulla per decorar)
- 50 g d'oli de gira-sol
- Per confitar la taronja:
- 1 taronja
- 100 g d'aigua
- 100 g de sucre
PREPARACIÓ
Per començar, poseu en un bol la xocolata blanca tallada a trossets i el iogurt i deixeu-ho escalfar al microones durant un parell de minuts a 700 watts.
Seguidament, tritureu-ho amb el túrmix i deixeu-ho refredar a la nevera durant 3 hores.
A continuació, talleu la pell de taronja a tires, escaldeu-la 3 vegades en un cassó amb aigua bullint.
Tot seguit, poseu en un cassó l'aigua i el sucre i, quan arrenqui el bull, afegiu-hi la pell de taronja i deixeu-la confitar durant 10 minuts a foc suau.
Per fer l'oli d'alfàbrega, poseu en un cassó l'oli de gira-sol i les fulles d'alfàbrega i deixeu-ho infusionar durant una hora a foc suau.
Després, coleu-lo i reserveu-lo.
I ja per acabar, emplateu les maduixes tallades a rodanxes, amaniu-les amb l'oli d'alfàbrega, poseu-hi una canel de crema de xocolata blanca a sobre i guarniu el plat amb la taronja confitada i una fulla d'alfàbrega.
Seguidament, tritureu-ho amb el túrmix i deixeu-ho refredar a la nevera durant 3 hores.
A continuació, talleu la pell de taronja a tires, escaldeu-la 3 vegades en un cassó amb aigua bullint.
Tot seguit, poseu en un cassó l'aigua i el sucre i, quan arrenqui el bull, afegiu-hi la pell de taronja i deixeu-la confitar durant 10 minuts a foc suau.
Per fer l'oli d'alfàbrega, poseu en un cassó l'oli de gira-sol i les fulles d'alfàbrega i deixeu-ho infusionar durant una hora a foc suau.
Després, coleu-lo i reserveu-lo.
I ja per acabar, emplateu les maduixes tallades a rodanxes, amaniu-les amb l'oli d'alfàbrega, poseu-hi una canel de crema de xocolata blanca a sobre i guarniu el plat amb la taronja confitada i una fulla d'alfàbrega.