Macarró burguer de xocolata
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Christian Escribà
- Dificultat: Alta
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Pastisseria Escribà
INGREDIENTS
- Per a 6 macarrons:
- Per als macarrons:
- 150 g farina d'ametlla
- 150 g sucre de llustre
- 52 g clara d'ou
- Per fer la merenga:
- 150 g de sucre
- 38 g d'aigua
- 72 g clara d'ou
- paper de forn
- 10 g de sèsam
- Per a la quiche de xocolata:
- 183 g de nata líquida
- 45 g cobertura de xocolata 70%
- 90 g d'ou
- motllos de 50 g
- Per farcir el macarró:
- 4 maduixots
- menta fresca
PREPARACIÓ
Per començar, preescalfeu el forn a 180 graus.
Per fer la quiche de xocolata, bateu els ous en un bol, amb unes varetes, poseu la nata líquida en un cassó i feu-la bullir. Alhora, en un altre cassó foneu la xocolata 70% al bany maria. Seguidament, poseu la xocolata fosa al cassó de la nata, traieu-ho del foc i barregeu-ho bé. Encara en calent, aneu afegint-hi els ous batuts a poc a poc, remenant-ho amb unes varetes manuals perquè no es qualli l'ou. Quan quedi tot ben integrat, aboqueu la massa als motllos de quiche i deixeu-los coure al forn a 180 graus durant 15 minuts.
Per fer el macarró, comenceu per fer una merenga: en un cassó poseu a bullir l'aigua amb el sucre en gra, munteu la clara d'un ou en un bol amb la batedora, i quan l'aigua i el sucre estiguin a 115 graus, afegiu-ho al bol de la clara muntada, sense deixar de batre-ho amb la batedora, a poc a poc.
A continuació, tamiseu la farina d'ametlla juntament amb el sucre de llustre amb l'ajuda d'un colador de malla fina i amb una espàtula barregeu-hi la clara d'un altre ou, sense batre-la. Després, afegiu la barreja al bol de la merenga, acabeu-ho de barrejar amb una llengua, perquè no baixi, poseu-ho dins una màniga i aneu-ho dosificant damunt un paper de forn, una safata o un silpat, formant uns cercles d'uns 9 cm de diàmetre. Seguidament, poseu sèsam només a la meitat dels cercles, o discs, dels macarrons, deixeu-ho reposar 30 minuts aproximadament perquè es faci una mica de crosta i fiqueu-ho al forn a 150 graus durant 11-14 minuts.
Finalment, lamineu els maduixots.
I ja per acabar, munteu un disc de macarró dels que no tenen sèsam, al damunt poseu-hi el disc de quiche de xocolata, cobriu-lo amb els maduixots laminats i unes quantes fulles de menta fresca, tapeu-ho amb un disc de macarró amb sèsam i serviu-ho dins d'una capseta típica de les hamburgueseries.
Per fer la quiche de xocolata, bateu els ous en un bol, amb unes varetes, poseu la nata líquida en un cassó i feu-la bullir. Alhora, en un altre cassó foneu la xocolata 70% al bany maria. Seguidament, poseu la xocolata fosa al cassó de la nata, traieu-ho del foc i barregeu-ho bé. Encara en calent, aneu afegint-hi els ous batuts a poc a poc, remenant-ho amb unes varetes manuals perquè no es qualli l'ou. Quan quedi tot ben integrat, aboqueu la massa als motllos de quiche i deixeu-los coure al forn a 180 graus durant 15 minuts.
Per fer el macarró, comenceu per fer una merenga: en un cassó poseu a bullir l'aigua amb el sucre en gra, munteu la clara d'un ou en un bol amb la batedora, i quan l'aigua i el sucre estiguin a 115 graus, afegiu-ho al bol de la clara muntada, sense deixar de batre-ho amb la batedora, a poc a poc.
A continuació, tamiseu la farina d'ametlla juntament amb el sucre de llustre amb l'ajuda d'un colador de malla fina i amb una espàtula barregeu-hi la clara d'un altre ou, sense batre-la. Després, afegiu la barreja al bol de la merenga, acabeu-ho de barrejar amb una llengua, perquè no baixi, poseu-ho dins una màniga i aneu-ho dosificant damunt un paper de forn, una safata o un silpat, formant uns cercles d'uns 9 cm de diàmetre. Seguidament, poseu sèsam només a la meitat dels cercles, o discs, dels macarrons, deixeu-ho reposar 30 minuts aproximadament perquè es faci una mica de crosta i fiqueu-ho al forn a 150 graus durant 11-14 minuts.
Finalment, lamineu els maduixots.
I ja per acabar, munteu un disc de macarró dels que no tenen sèsam, al damunt poseu-hi el disc de quiche de xocolata, cobriu-lo amb els maduixots laminats i unes quantes fulles de menta fresca, tapeu-ho amb un disc de macarró amb sèsam i serviu-ho dins d'una capseta típica de les hamburgueseries.